La Costa Daurada es promociona davant de més de 200 agents de viatge

Els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa DauradaSalouCambrils i Vila-seca, conjuntament amb PortAventura World i la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), han presentat a Bilbao -21 de març- i Madrid -28 de març- l’oferta turística i les novetats de la Costa Daurada per a la temporada 2019.

A través d’un interessant workshop, uns 70 agents de viatge de Bilbao i uns 150 de Madrid han pogut descobrir la Costa Daurada a través de la realitat virtual. En aquests vídeos 360º experiencials s’han mostrat algunes de les múltiples activitats esportives que es poden practicar a SalouCambrils i Vila-secala Pineda com, per exemple: el running, passejar en bicicleta, ioga a la platja, pàdel surf, bàsquet, vòlei platja… A més, representants de les diferents empreses turístiques de Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda, juntament amb els responsables dels Patronats de Turisme han informat sobre l’àmplia i modernitzada oferta d’allotjament disponible, les múltiples activitats lúdiques, esportives, gastronòmiques i familiarsque es duen a terme a la Costa Daurada i que poden ser d’interès per als turistes de la Comunitat de Madrid i Euskadi. Per amenitzar l’esdeveniment, ballarins polinesis de PortAventura World van fer un espectacle com el que es pot veure al parc temàtic més visitatd’Espanya.

Durant els esdeveniments celebrats, també s’ha donat a conèixer la rica gastronomia de la zona. Així, s’ha realitzat un showcooking en directe. En el cas de Bilbao va ser elaborat pel xef Arnau Bosch, del Restaurant Can Boschde Cambrils, que, ininterrompudament des de 1984, aconsegueix una Estrella Michelin. En el cas de Madrid, el showcooking va anar a càrrec de Diego Campos del Restaurant Rincón de Diego de Cambrils, també reconegut amb una Estrella Michelin.

El vi del Priorat també ha tingut un paper protagonista amb un tast ofert pel celler Clos Galena, en la qual es va poder provar el famós “Formiga de Vellut”, un dels tres vins que es van servir al banquet dels Premis Nobel 2017, celebrat a Estocolm (Suècia).

Mercè Dalmau, regidora de turisme de l’Ajuntament de Cambrils, una de les destinacions participants al workshop, ha manifestat que “any rere any, són milers els visitants d’Euskadi i de Madrid que ens visiten. Es tracta de mercats molt fidels a la nostra zona i hem vingut per explicar les novetats”. Dalmau, a més, afegeix que “tots dos són mercats importants per a la Costa Daurada i creiem que és interessant donar a conèixer les novetats que els podem oferir i reforçar el nostre posicionament com una destinació de turisme familiar i esportiu a través d’aquest tipus d’esdeveniments promocionals”.

Novetats 2019

Durant els workshops, representants de les destinacions de Salou, Cambrils i Vila- seca, la Pineda han explicat el potencial de les seves poblacions i les característiques diferencials i úniques que ofereix la Costa Daurada. A més, els representants del sector empresarial s’han encarregat de descriure la seva àmplia oferta, les inversions realitzades i les novetats per a la present temporada. Un dels principals atractius és la creació de diverses rutes de ciclisme i running -de tots els nivells- per als amants d’aquests esports. Aquestes propostes es poden consultar al nou web costadaurada.bike

Les empreses que han participat a les presentacions han estat les cadenes hoteleres amb allotjaments a la zona com: Oh!telsEstival GroupGrupo ResideSol Port Cambrils4R HotelsHotel Regente AragónMercure HotelsHotel Olympus PalaceBest HotelsMed Playa, a més de l’empresa de lloguer d’apartaments turístics, Rentalmar. També ha estat present PortAventura World, el parc temàtic més visitat d’Espanya; Aquopolis Costa Daurada, el parc aquàtic de la Pineda; l’Estació Nàutica Costa Daurada, que compta amb sis ports esportius amb tots els serveis, i el Parc Samà, un jardí històric declarat Bé d’Interès Cultural, al terme municipal de Cambrils.

Aquesta acció de promoció s’emmarca dins del pla de promoció turística de la Costa Daurada signat pels Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa DauradaSalouCambrils i Vila- seca conjuntament amb les associacions empresarials turístiques englobades dins de la FEHT i PortAventura World. Es tracta d’una estratègia que busca aplicar els recursos obtinguts provinents de l’impost a les pernoctacions en establiments reglats per impulsar la comercialització i promoció dels productes i els serveis turístics del territori.

La FEHT i els Patronats de Turisme: treballant junts per la Costa Daurada

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament i la restauració de la província de Tarragona. El seu objectiu principal és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent a la demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, més concretament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada i els Patronats de Turisme de Salou, Cambrils i Vila-seca, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Integra les següents organitzacions professionals: l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona; l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; l’Associació d’Hotels de Tarragona; l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre; l’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada i l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’EbrePortAventura World també és soci de la FEHT com a empresa turística estratègica de la zona.

La FEHT està estretament lligada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT) i a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquesta federació exerceix de nexe entre els empresaris i la innovació i recerca per a la millora de la competitivitat i excel·lència del sector turístic a la  província de Tarragonawww.feht-turisme.org

 

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)