La Costa Daurada es promociona als estats bàltics

La Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils i Vila-seca, així com PortAventura World han participat recentment a la fira Balttour (Riga), el principal certamen turístic de Letònia i, per extensió, de tots els estats bàltics. Aquesta presència respon a la voluntat de seguir activant i presentant la destinació i tota l’oferta de qualitat en allotjaments i serveis a mercats turístics de la denominada Europa de l’Est perquè continuïn considerant la Costa Daurada com una de les seves destinacions predilectes.

L’assistència a la Fira Balttour s’emmarca dins el pla de promoció turística de la Costa Daurada signat pels Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils, Vila- seca, l’empresa PortAventura World, conjuntament amb les associacions empresarials turístiques englobades dins la FEHT. Aquesta és una estratègia que busca aplicar els recursos obtinguts provinents de l’impost a les pernoctacions en establiments reglats per impulsar la comercialització i promoció dels productes i els serveis turístics del territori.

Les poblacions del centre de la Costa Daurada -Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda- estan abocades en dinamitzar el turisme, que enguany millorarà les seves estades respecte a l’any passat, segons apunten alguns indicadors. La convocatòria de Balttour, destinada principalment al públic final, va comptar amb la participació de 850 organitzacions, agrupades en 470 estands i l’afluència fou de més de 30 mil persones. La FEHT, conjuntament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils, Vila-seca i el parc temàtic PortAventura World, van compartir estand amb l’Agència Catalana de Turisme, Turisme de València i Turespaña.

Els visitants de la fira, principalment residents a Riga, la gran majoria de parla russa o bilingües, van mostrar molt interès per Catalunya i per les qualitats de la Costa Daurada, amb Ferrari Land com a atractiu estrella d’enguany, a més de PortAventura World. Així mateix, cal dir que als turistes dels països de l’Est els hi agrada la destinació de la Costa Daurada perquè, a més de l’oferta de bon clima i unes platges de qualitat, poden gaudir de múltiples possibilitats d’oci, culturals, gastronomia, restauració i shopping, mentre s’allotgen en establiments completament modernitzats i amb tots els serveis per gaudir del màxim confort durant la seva estada.

Una gran part dels visitants de la fira es va interessar per qüestions d’allotjament, vols i transport, i també per les possibilitats d’organitzar el seu propi viatge. Actualment, segons dades extretes de l’OAG Schedules Analyser, hi ha dues companyies aèries amb un vol regular directe de Riga a Barcelona: Air Baltic i Wizzair. L’informe de l’aeroport internacional de Riga de l’any 2016 indica que Barcelona és la principal via d’entrada de viatgers que volen des d’aquest aeroport a Espanya.

Aquesta acció de promoció a Letònia s’emmarca dins les sinergies que han sorgit fruit de la col·laboració entre el sector privat, la FEHT amb els seus associats, i el sector públic, en aquest cas els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils i Vila- seca.

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament i la restauració de la província de Tarragona. El seu objectiu principal és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, més concretament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada i els Patronats de Turisme de Salou, Cambrils i Vila-seca, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Integra les següents organitzacions professionals: l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona; l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; l’Associació d’Hotels de Tarragona; l’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada; l’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada i l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. PortAventura World també és soci de la FEHT com a empresa turística estratègica de la zona.

La FEHT està estretament lligada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT) i a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquesta federació exerceix de nexe entre els empresaris i la innovació i recerca per a la millora de la competitivitat i excel·lència del sector turístic a la província de Tarragona.

www.feht-turisme.org

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)