La Costa Daurada es promociona al Regne Unit patrocinant el Manchester City femení

La Costa Daurada ha arribat a un acord de patrocini amb l’equip de futbol femení del Manchester City per tal de promocionar-se al mercat britànic fins al juny de 2023. Aquest conveni s’emmarca dins del Pla Conjunt de Promoció on participen els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils i Vila-seca, conjuntament amb la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT). Així, la Costa Daurada s’ha convertit en Partner oficial del Manchester City Women’s Football Club i Partner oficial de Turisme del Manchester City Women’s Football Club. L’acte de presentació de l’acord, que ha comptat amb la presentació de Danae Boronat -periodista tarragonina, especialitzada en retransmissions esportives-, s’ha realitzat al Castell de Vila-seca.

Tal com ha explicat Quim Cristià, vicepresident de la FEHT, “es tracta d’un patrocini per a les temporades 2021-2022 i 2022-2023 que inclou múltiples accions com l’emissió del logotip del Pla de Conjunt de Promoció a les tanques LED perimetrals al voltant de l’estadi durant tots els partits a casa de la FA Women’s Super League i la publicació del logotip a la sala de premsa durant les entrevistes pre i post partit de la FA Women’s Super League.” A més, la Costa Daurada podrà fer ús de materials gràfics del club per a realitzar accions de màrqueting i campanyes de publicitat, també es faran publicacions a les xarxes socials del Club i també es crearan continguts conjuntament. Dins d’aquest acord també es realitzarà un sorteig entre els aficionats del Manchester City femení que els donarà l’oportunitat de visitar la Costa Daurada.

Aquest conveni també inclou que el primer equip de futbol femení del Manchester City faci un stage cada temporada a la Costa Daurada. El primer està previst que es realitzi del 25 al 29 d’abril a les instal·lacions del Futbol Salou Sports Center.

Tal com ha indicat Meritxell Roigé, presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, “és un extraordinari aparador per a un mercat internacional estratègic com és el britànic. Per a la Costa Daurada és especialment important posicionar-nos en aquest mercat en un exercici en què esperem que es reactivi l’arribada de turistes del Regne Unit. És un públic que està mostrant molt interès per tornar a visitar-nos i que, juntament amb el francès, és el principal mercat emissor internacional. Per això, valorem accions d’impacte i ressò tant importants com aquesta que avui presentem amb un club anglès de renom mundial”.

Per la seva banda, Hèctor Maiquez, vicepresident del Patronat Municipal de Turisme de Salou, ha manifestat que “el nostre municipi ja fa temps que va fer una aposta ferma pel turisme esportiu; per desestacionalitzar la temporada, i com a marca i producte turístic”. Així, “gaudim d’unes infraestructures i instal·lacions, públiques i privades, per a la pràctica del futbol, de primer nivell, com el Futbol Salou Sports Center. I també d’altres, per a la pràctica de la vela lleugera, el cicloturisme, el golf, el triatló i el tennis”. Segons el vicepresident, “Salou està preparat per acollir importants competicions, a nivell internacional, com el RallyRACC Catalunya-Costa Daurada o la Challenge”. Però també “el nostre territori, a l’entorn de Salou, ofereix grans potencialitats pel que fa a oferta i producte turístic diversificat”, ha conclòs Maiquez.

Oliver Klein, alcalde de Cambrils, ha afegit que “moltes de les accions que fem dins el Pla Conjunt de Promoció estan relacionades amb l’esport, ja que també treballem per promocionar la Costa Daurada com una destinació de turisme esportiu. Fa anys que patrocinem esdeveniments esportius que es realitzen a la nostra destinació com el Mundialito o la Costa Daurada Cup. És una aposta constant que fem des de fa anys i que sembla que enguany ja tornarà a donar fruits. Cal destacar que, darrerament, ja hem pogut recuperar algunes de les competicions que realitzàvem i aquesta Setmana Santa també reprendrem campionats de futbol formatiu que ja organitzarem abans de la pandèmia, així com competicions nacionals i internacionals d’altres disciplines que es faran a Cambrils com els balls esportius, el btt, el vòlei platja o el biketrial”.

Finalment, Pere Segura, alcalde de Vila-seca s’ha referit a l’aposta que es fa per treballar per la desestacionalització de la temporada turística a través de l’esport: “creiem que un equip tan important i amb tants seguidors com el Manchester City femení faci dos stages de preparació a la Costa Daurada ens donarà molta visibilitat i ens ajudarà a seguir-nos posicionant com una destinació líder en turisme esportiu, un fet que ens hauria d’ajudar també amb la desestacionalització. Tenim un clima molt benigne tot l’any i molts equips del centre i nord d’Europa ja ens visiten a l’hivern, primavera i tardor”.

Per la seva banda, Gavin Makel, director general del Manchester City Women’s Football Club, ha afirmat que “al Manchester City estem encantats de donar la benvinguda a la Costa Daurada com a soci oficial del nostre equip femení; convertir-se en el nostre soci turístic diu molt sobre el compromís que tenen amb el futbol femení i el seu creixement. Estem entusiasmats amb les oportunitats que s’oferiran al nostre equip i seguidors gràcies a aquest acord”.

El Pla de Promoció Conjunt. La FEHT i els Patronats de Turisme treballant junts

Aquest pla de promoció, iniciat el 2014, té com a objectiu fonamental aplicar una part dels recursos obtinguts provinents de l’impost a les pernoctacions en establiments reglats i és la FEHT l’encarregada de gestionar-lo. Així doncs, des de fa diversos anys, s’han creat unes sinergies molt positives entre el sector públic i el privat per assolir objectius de promoció, tan relatius a la Costa Daurada, com a les poblacions de Salou, Cambrils i Vila-seca, i també dels establiments turístics: hotels, càmpings i apartaments. Per a l’any 2021, el pla ha tingut un pressupost d’1,5 MEUR.

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament de la província de Tarragona i té com a objectiu principal satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquest sector, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)