La Costa Daurada es promociona a França per captar grups

La Costa Daurada segueix amb la tasca de promoció al mercat francès per a la temporada 2023. Així, durant el mes de març i abril participa en diversos Salons on presenta la destinació als Comitès Econòmics i Socials de França (CSE). En aquests casos, representants de la majoria de grans i mitjanes empreses acudeixen a aquests salons que els permeten conèixer proveïdors de tots els sectors d’activitat i, posteriorment, ho ofereixen als milers de treballadors que representen.

A través del Pla Conjunt de Promoció, la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), -l’entitat que representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació-, i els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils i Vila-seca, assisteixen als salons amb un estand propi per tal de reunir-se amb els representants dels CSE i donar-los tota la informació sobre la destinació. Posteriorment, els CSE preparen paquets turístics bonificats per als treballadors i treballadores de les seves empreses. L’objectiu d’aquesta acció de promoció és donar a conèixer als representants dels treballadors de grans empreses franceses les diferents opcions i novetats que, tant empresaris com Patronats de Turisme, han preparat per enguany.

Un dels objectius del Pla de Promoció Conjunt per aquest 2023 és recuperar el mercat francès. Durant la pandèmia, el principal mercat internacional, ha davallat les xifres de pernoctacions. Amb aquesta acció de promoció es pretén captar grups; un dels grans damnificats a causa de la pandèmia. Així, la Costa Daurada ja ha participat en el Saló Nacional Eluceo de París els dies 9 i 10 de març, al Saló Regional de Bordeus el 15 i 16 de març; també ho farà a Lilla el 22 i 23 de març i, finalment, a Marsella el 12 i 13 d’abril.

Aquesta acció de promoció s’emmarca dins del pla conjunt de la Costa Daurada, signat pels Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils, Vila-seca, conjuntament amb les associacions empresarials turístiques englobades dins la FEHT. Aquesta és una estratègia que busca aplicar els recursos obtinguts provinents de l’impost a les pernoctacions en establiments reglats per impulsar la comercialització i promoció dels productes i els serveis turístics del territori; així com per dinamitzar i reforçar el coneixement de la destinació.

El Pla de Promoció Conjunt. La FEHT i els Patronats de Turisme treballant junts

Aquest pla de promoció, iniciat el 2014, té com a objectiu fonamental aplicar una part dels recursos obtinguts provinents de l’impost a les pernoctacions en establiments reglats i és la FEHT l’encarregada de gestionar-lo. Així doncs, des de fa diversos anys, s’han creat unes sinergies molt positives entre el sector públic i el privat per assolir objectius de promoció, tan relatius a la Costa Daurada, com a les poblacions de Salou, Cambrils i Vila-seca, i també dels establiments turístics: hotels, càmpings i apartaments.

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament de la província de Tarragona i té com a objectiu principal satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquest sector, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)