La Costa Daurada coneix de primera mà el comportament dels seus mercats emissors

Una cinquantena d’empresaris i empresàries i directius del sector turístic, a més de responsables de diferents patronats de turisme de la demarcació de Tarragona han participat en les Jornades tècniques FEHT: Informes de mercats internacionals organitzades per la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), -l’entitat que representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació-, conjuntament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona, Salou, Cambrils i Vila-seca, així com l’Agència Catalana de Turisme.

L’objectiu d’aquesta jornada tècnica ha estat el de conèixer de primera mà com es comporten els diferents mercats europeus, quina ha estat la seva evolució en els darrers anys, i aprofundir sobre el comportament i quines experiències particulars cerquen els clients internacionals a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre quan visiten les destinacions. Cal recordar que durant el 2022, a la demarcació de Tarragona es van dur a terme 19,7 milions de pernoctacions, més de la meitat -unes 11,4- les van realitzar el visitants nacionals.

Així, durant dues hores, els responsables de les oficines de l’Agència Catalana de Turisme a Madrid, París, Frankfurt Am Main, Brussel·les, Londres, Milà i Hèlsinki han anat detallant les característiques dels seus respectius mercats. Així doncs, els ponents han estat: Núria Perich,  directora de l’Oficina d’Espanya i Portugal; Josefina Mariné, directora de l’Oficina de França; Aicard Guinovart, director de l’Oficina Regne Unit i Irlanda; Montserrat Sierra, directora de l’Oficina d’Europa Central; Inma Ballestín, directora de l’Oficina de Benelux; Marta Teixidor, directora de l’Oficina d’Itàlia i Israel i, Eulàlia Cabana, directora de l’Oficina de Països Nòrdics.

Una segona jornada amb experts del sector privat

Pròximament, la FEHT, conjuntament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona, Salou, Cambrils i Vila-seca, organitzarà una jornada similar, però en aquest cas, els ponents seran directius i responsables d’empreses relacionades amb el sector turístic: touroperadors, majoristes, agències de viatges, clubs o associacions de viatgers… qui explicaran i donaran el seu punt de vista de com s’han de treballar els seus respectius mercats per tal de captar i aconseguir fidelitzar als seus visitants. 

El pla conjunt de promoció

Aquestes dues jornades tècniques s’emmarquen dins del pla conjunt de promoció turística de la Costa Daurada, signat pels Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils, Vila-seca, conjuntament amb les associacions empresarials turístiques englobades dins la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), -l’entitat que representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació-. Aquesta és una estratègia que busca aplicar els recursos obtinguts provinents de l’impost a les pernoctacions en establiments reglats per impulsar la comercialització i promoció dels productes i els serveis turístics del territori; així com per dinamitzar i reforçar el coneixement de la destinació.

Aquest pla de promoció, iniciat el 2014, té com a objectiu fonamental aplicar una part dels recursos obtinguts provinents de l’impost a les pernoctacions en establiments reglats i és la FEHT l’encarregada de gestionar-lo. Així doncs, des de fa diversos anys, s’han creat unes sinergies molt positives entre el sector públic i el privat per assolir objectius de promoció, tan relatius a la Costa Daurada, com a les poblacions de Salou, Cambrils i Vila-seca, i també dels establiments turístics: hotels, càmpings i apartaments. Per a l’any 2023, el pla té un pressupost de 900.000 euros.

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona, -l’entitat que representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació- aglutina el sector empresarial de l’allotjament de la província de Tarragona i té com a objectiu principal satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquest sector, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)