La Costa Daurada arriba a l’equador de la temporada amb bones sensacions

Els allotjaments de la Costa Daurada arriben a l’equador de la temporada d’estiu amb unes dades d’ocupació que confirmen les perspectives positives que existien a l’inici del període estival. Així mateix, s’espera que el mes d’agost, que és el de major afluència turística, aconsegueixi unes dades d’ocupació igualment bones.

Així, pel que fa als càmpings, el mes de juliol acabarà amb un augment del 6% en pernoctacions i amb un increment de l’estada mitjana, que ha passat de 3,9 nits a 4,4 nits, segons explica Berta Cabré, presidenta de l’Associació de Càmpings de Tarragona i Terres de l’Ebre. Pel que fa l’origen dels turistes, el mercat espanyol aporta un 53,5% dels visitants, que suposa un 2,5% respecte al mateix període de l’any passat. El segueix el mercat francès, amb un 19,9% (un 0,9% més que el mateix període de 2015) i l’holandès i el belga, que comptabilitzen un 14,2%.

Pel que fa als apartaments, Quim Cristià, secretari de l’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, es mostra satisfet de les xifres d’ocupació del juliol, que han passat del 70 al 75%. Els mercats més fidels en els apartaments, comenta, han estat l’espanyol i el britànic.

Els establiments hotelers de Salou, Cambrils i Vila-seca La Pineda han obtingut, durant la primera quinzena de juliol, un percentatge d’ocupació 83,6%, segons dades facilitades per l’Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya. L’any passat, l’ocupació fou del 78,7%. Aquest creixement en 5 punts (un 7%, aproximadament) corrobora els bons pronòstics fets a principis d’estiu.

Segons ha manifestat el president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Xavier Roig, “aquesta temporada estem millor que l’any passat i com ja vam anunciar a principis de l’estiu, constatem un increment de visitants de nacionalitat britànica que substituiran el mercat rus i de proximitat”.

Bones expectatives a l’agost

Els allotjaments de la Costa Daurada preveuen un agost positiu. Així, segons Xavier Roig durant bon part d’aquest mes“molts hotels penjaran el cartell de complet i es farà difícil trobar alguna habitació lliure”. Aquestes bones perspectives pel mes més important de la temporada turística es deuen, segons Roig, “a les inversions de 100 milions fetes pel sector turístic en els dos darrers anys a la planta hotelera de la zona, a la bona feina en promoció i anant de la mà amb el sector públic, i a les malaurades convulsions que esdevenen a les nostres competències turístiques (nord d’Àfrica)”

Als càmpings, l’agost arrenca amb una lleugera millora de l’ocupació respecte un 2015 que va registrar al seu torn un any record amb més de set milions de pernoctacions i més de dos milions de clients. Per l’agost Berta Cabré preveu de nou la recuperació del mercat nacional i la consolidació de França i Holanda com a principals mercats internacionals.

Finalment, des de l’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada, Quim Cristià preveu una ocupació del 90%, similar a la de l’any passat. La gran diferència d’aquesta temporada és que les reserves han arribat amb molta més antelació que anys anteriors, fet que ha reduït les ofertes d’última hora a preus inferiors.

Durant el mes d’agost, la Costa Daurada acollirà desenes d’activitats programades per a tota la família durant que se sumen a les ja existents vinculades a les platges, el patrimoni cultural, les activitats aquàtiques o les rutes en bicicleta. I és que els municipis de Cambrils, Salou i Vila-seca La Pineda han elaborat un ampli calendari d’activitats i propostes per a tota la família dirigides a tots aquells que passin les seves vacances a la zona o visitin el territori.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)