La cinquena promoció del Programa de Formació i Inserció (PFI) d’Hosteleria a Salou, en marxa

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat de la regidora d’Ensenyament, Julia Gómez, va visitar el passat dia 4 de novembre les instal·lacions de l’Hotel 4R Playa Park del municipi per saludar els alumnes del Programa de Formació i Inserció de cuina, relacionat amb l’àmbit professional d’hoteleria i turisme, així com la seva professora Llum Viruete i la resta de docents.

Aquest curs de formació reglada, que va començar a impartir-se a Salou l’any 2012, s’adreça a joves que no han obtingut el títol de graduat d’ESO i tenen, almenys, 16 anys. Granados es va mostrar molt satisfet de l’inici del curs, que va comptar amb el suport de diferents establiments del municipi, on duran a terme les posteriors pràctiques, perquè assegurava que “estem molt interessats en seguir aquesta línia de formació relacionada amb l’hosteleria i el turisme, ja que pretenem que Salou pugui oferir als seus joves una formació adequada a l’oferta laboral que existeix a la nostra ciutat i ampliar-la, així, amb futurs estudis relacionats en aquests àmbits”.

Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda és l’encarregada d’organitzar la part formativa dels mòduls. Aquests, capaciten als joves per preparar aliments i elaboracions culinàries senzilles, assistir a la preparació d’elaboracions més complexes i preparar begudes senzilles i menjar ràpid, a més de tenir coneixements d’atenció a sala. La durada dels mòduls és d’un curs acadèmic. La regidora d’Ensenyament, Julia Gómez, va agrair el suport de les empreses privades del municipi, les quals s’han implicat en el curs i estan ajudant en la formació professional d’aquests joves.
Per la seva part, el president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Xavier Roig, va destacar el valor que té l’aprenentatge dins del sector de la restauració i la cuina i també de la seva “responsabilitat en la creació de rutines” que “en la seva edat és interessant que adquireixin”.

El responsable de Formació de l’Associació Hotelera, Jaume Orteu, diu que aquest curs “és una oportunitat de conèixer el sector en un poble que és capdavanter en turisme”. Orteu també manifesta que “estem satisfets de treballar plegats amb l’Ajuntament”.

La durada total d´aquest programa és de 1000 hores, des de setembre fins a juny, de les quals 420 corresponen a la formació professional d’auxiliar de cuina i serveis de restauració. Aquesta formació permetrà als 15 alumnes fer pràctiques.

Les persones que superen un PFI obtenen una certificació acadèmica i professional que acredita les competències professionals adquirides i els permet fer la prova d’accés als cicles de FP de grau mitjà.
La part dels mòduls corresponents a cuina és impartida pel Sr. José Sánchez Jorge, amb més de 20 anys d´experiència professional i docent. La part dels mòduls de restauració la imparteix el Sr. Ignasi Basora Gallisà, diplomat en Empreses i Activitats Turístiques i tècnic especialista en Hostaleria i Turisme, amb una llarga experiència docent.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)