La 9ª Fira Marítima de la Costa Daurada, que se celebrarà al maig, espera entre 6.000 i 8.000 visitants

La 9a Fira Marítima de la Costa Daurada va ser presentada el passat dia 25 de febrer al Club Nàutic Cambrils per Joaquim Oliva, president de l’entitat.

Enguany, se celebra els dies 13, 14, 15 i 16 de maig, acabant un dilluns, coincidint que és festiu a Cambrils i donant la possibilitat que molta més gent en gaudeixi, enguany. El certamen l’organitza el Club Nàutic Cambrils, per delegació de l’Ajuntament de la localitat.

La Fira Marítima dóna l’oportunitat de practicar, durant quatre dies, activitats nàutiques, esportives, d’esbarjo i pesca, de forma gratuïta, a més de conèixer les darreres novetats del sector. Així mateix, pretén que tothom gaudeixi de la nàutica i que sàpiga que a Cambrils és possible fer-ho tot l’any i per tan sols 50 € al mes.

La Fira, que preveu tenir una xifra estimada de visitants d’entre 6.000 i 8.000, acollirà més de 40 expositors i unes 60 carpes. El creixement respecte a l’any passat és d’entre el 5 i el 10%. El pressupost de la Fira és de 45.000 euros.

Aquest certamen és el referent de la nàutica i activitats complementàries a la província de Tarragona. Però, a la vegada, i gràcies a la seva ubicació, s’ha convertit en un pol d’atracció per a molts aficionats d’altres punts geogràfics com l’Aragó, Lleida i Barcelona i Andorra.

Cal dir que la Fira engloba tots els aspectes de la nàutica, des de les empreses nàutiques, que ofereixen els últims models en embarcacions, motos d’aigua, productes relacionats amb les embarcacions, roba nàutica o serveis a empreses d’esports. A més, l’ampli ventall d’activitats nàutiques, des de pesca, excursions en creuer a caiac o paddel surf, entre d’altres. Destaca també la promoció de l’Acadèmia Nàutica i els seus cursos, una bona manera d’iniciar-se en la navegació.

(Peu de foto: Joan Albert Campos, president de l’Estació Nàutica; Joaquim Oliva, president del Club Nàutic; Fabián Escudé, gerent; i Juan Antonio Domènech, cap de comunicació de la Fira Marítima.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)