La 1a Nit de les Estrelles de la FEHT premia 11 iniciatives, entitats i personalitats que impulsen el turisme

Gairebé 300 empresaris i professionals del sector turístic de la demarcació de Tarragona han omplert el Refugi 1 del Moll de Costa de Tarragona per celebrar la primera Nit de les Estrelles, organitzada per la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), la representant del 90% de les places d’allotjament turístic.

En aquesta primera edició d’aquest esdeveniment empresarial, tant la FEHT com les associacions que en formen part han entregat 11 premis a aquelles persones, entitats o empreses que, amb la seva dedicació i esforç, han col·laborat per impulsar el sector turístic de la demarcació de Tarragona.

Berta Cabré, presidenta de la FEHT, durant el seu discurs ha manifestat que “venim dels dos anys més complicats de la nostra història, durant els quals el nostre model d’activitat econòmica i professional s’ha vist absolutament perjudicat. Però ara, gairebé tots tornem a ser aquí, al peu del canó, amb els nostres actius, empreses i establiments donant servei, millor que mai, a aquells que ens tornen a visitar per conèixer i viure tot el que la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre els ofereix de nou”. Per això, ha agraït “l’esforç, la resiliència, la valentia i el compromís de tots els empresaris i empresàries turístics de casa nostra, i també de tots els professionals que hi treballen”.

A més, sobre els premiats de la Nit de les Estrelles ha explicat que “revelen, sense dubte, que el sector turístic és transversal i que ho som des de fa molt temps; avui hem premiat a uns apartaments de finals del segle XIX, a una empresa que porta més de 50 anys dinamitzant els càmpings a nivell internacional, a diverses administracions públiques que treballen conjuntament amb el sector privat en un projecte d’èxit i innovador, a diferents executius i professionals de la mediació que han fet una gran aportació a la destinació, al que va ser el fundador i ideòleg de la FEHT… Realment tots som turisme i tots fem possible que avui casa nostra sigui un referent turístic del mediterrani”.

Els premiats de la Nit de les Estrelles

En aquesta primera edició, s’han entregat 11 premis: dos de l’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre, dos de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, dos de l’Associació d’Apartaments de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, dos de l’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada, i tres de la FEHT. Els premiats han estat:

ASSOCIACIÓ HOTELERA COSTA DAURADA I TERRES DE L’EBRE:

 • BENET PRESAS. Pel seu llarg recorregut professional a la cadena MedPlaya i com a Fundador i primer President de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda.
 • OCTAVI BONO. Per la seva llarga trajectòria professional en el sector turístic, inicialment vinculada al món empresarial i, posteriorment, al Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i com a Director General de Turisme de la Generalitat.

ASSOCIACIÓ DE CÀMPINGS DE LA COSTA DAURADA I TERRES DE L’EBRE

 • SERVICIOS TURÍSTICOS HEINZE LATZKE. Per la seva tasca, dedicació i servei al sector del càmping des de fa més de 50 anys.
 • JOSEP MARTORELL (a títol pòstum). Fundador del Càmping Park Playa Barà i vicepresident de l’Associació de Càmpings de Tarragona des dels inicis, del 1977 fins al 2008.

ASSOCIACIÓ D’APARTAMENTS DE LA COSTA DAURADA I TERRES DE L’EBRE

 • APARTAMENTS VILLA ENGRACIA DE L’ESPLUGA DE FRANCOLÍ. Fundats el mes de juny del 1936. Gestionen 29 apartaments i 187 places.
 • MOSSOS D’ESQUADRA. Per la seva col·laboració amb els associats que es troben amb problemes d’ocupació i incivisme als seus allotjaments.

ASSOCIACIÓ D’AGÈNCIES DE VIATGE RECEPTIVES DE LA COSTA DAURADA

 • JOSEP PELFORT (a títol pòstum). Un dels pioners a la professió, amb moltes etapes i molt multifacètiques va col·laborar molt activament amb el seu coneixement, esforç i dedicació per portar la nostra Costa Daurada a obrir portes a diversos mercats com el britànic, l’holandès i també el rus.
 • CARLES PRIETO. Per la seva trajectòria professional i per la seva dedicació a promocionar la Costa Daurada, a banda de la seva col·laboració com a vicepresident de l’Associació d’Agències.

FEDERACIÓ EMPRESARIAL D’HOSTALERIA I TURISME DE LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA

 • JOSEP POBLET (menció especial). Expresident de la Diputació de Tarragona i exalcalde de Vila-seca, un dels principals defensors de l’actiu turístic de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.
 • PATRONATS DE TURISME DE LA DIPUTACIÓ DE  TARRAGONA, AJUNTAMENT DE SALOU, AJUNTAMENT DE CAMBRILS i AJUNTAMENT DE VILA-SECA. Per la col·laboració públicoprivada amb el Pla de Promoció Conjunt.
 • JAUME FERRER (a títol pòstum). Empresari referent a la Costa Daurada per la fundació i desenvolupament del complex hoteler Estival Group a La Pineda, entre altres projectes turístics, per ser un dels principals impulsors en la dinamització del mercat turístic provinent de l’Est d’Europa. Ideòleg i fundador de la FEHT.

Un acte benèfic

Durant la Nit de les Estrelles, l’Associació Benèfica Turística Costa Daurada, una entitat que té per finalitat col·laborar amb diverses entitats, fundacions, associacions i d’altres, sense ànim de lucre, que tenen com a objectiu ajudar a la investigació de diverses malalties i/o donar suport a les famílies i malalts que ho requereixin, ha recaptat 3.000 euros per a la Fundación Noelia. Aquesta és una entitat, sense ànim de lucre, que es va crear el 2015, amb l’objectiu de recaptar fons per a la investigació de la “Distròfia Muscular per dèficit de col·lagen VI”, una malaltia degenerativa a nivell muscular, que es diagnostica en la infància i sense cura avui dia.

Els patrocinadors i col·laboradors de la Nit de les Estrelles

La Nit de les Estrelles s’ha realitzat amb el suport dels següents patrocinadors:

 • Port de Tarragona
 • Eselfri, més de 30 anys en la direcció i execució d’instal·lacions de producció de fred i calor
 • Comecs, Comercial Electrodomèstics Catalunya Sud, distribuïdor d’electrodomèstics per al sector turístic

I les següents empreses col·laboradores:

 • Artyplan, serveis d’impressió per a empreses amb més de 50 anys d’experiència
 • Brasilia, una extensa gamma de blends de cafè d’Hostaleria de Nestlé Professional
 • CaixaBank Hotels & Tourism, productes i serveis especialitzats per al sector turístic
 • STAFF, grup d’especialistes en la construcció de piscines i fabricants d’equipaments en material fenòlic
 • Ticnova, empresa líder en solucions tecnològiques per a empreses
 • San Miguel, cervesers des de fa més de 125 anys
 • Protego Insurance Consulting, corredoria i consultoria especialista en solucions integrals de gestió de riscos
 • Tarongeta, fent la tecnologia més humana
 • Garcia Riera, 60 anys construint el present per un futur millor

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)