La 1a Nit de les Estrelles de la FEHT – Gràcies a tothom!

A continuació, pots llegir el discurs que la Berta Cabré, presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona, va fer durant la 1a Nit de les Estrelles realitzada al Refugi 1 del Moll de Costa de Tarragona:

 


Els guardons d’aquesta 1a Nit de les Estrelles de la FEHT revelen, sens dubte, que som transversals i que ho som des de fa molt temps; avui hem premiat a uns apartaments de finals del segle XIX, a una empresa que fa més de 50 anys que dinamitzen els càmpings en l’àmbit internacional, a diverses administracions píbliques que treballen conjuntament amb el sector privat a un projecte d’èxit i innovador, a diferents executius i professionals de la mediació que han fet una gran aportació a la destinació, al que va ser el fundador i ideòleg de la FEHT, i fins i tot al Cos de policia de Catalunya. Realment tots som turisme i tots fem possible que avui casa nostra sigui un referent turístic del mediterrani.

Com a presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Província de Tarragona, honestament em sento afortunada per poder reconèixer públicament avui, i en presència de tots vosaltres,  l’esforç, la resiliència, la valentia i el compromís de tots els empresaris i empresàries turístics de casa nostra, i també de tots els professionals que hi treballen.

Venim dels dos pitjors anys de la nostra vida, durant els quals el nostre model d’activitat econòmica i professional s’ha vist absolutament perjudicat. Però ara, gairebé tots tornem a ser aquí, al peu del canó, amb els nostres actius, empreses i establiments donant servei, millor que mai, a aquells que ens tornen a visitar per conèixer i viure tot el que la Costa Daurada i Terres de l’Ebre els ofereix de nou.

Efectivament, s’ha lluitat molt, i s’ha arriscat més, però la destinació està més saludable que mai; estem plens de ganes i motivació per tornar a demostrar que, malgrat tot, som una terra de gent hospitalària, una zona on gaudir de magnífics actius naturals, paisatgístics i culturals, i tot al costat d’un litoral 100% mediterrani per viure una experiència vacacional plena i segura a qualsevol dels nostres establiments.

Aquest és l’estiu de la recuperació turística, i lògicament estem molt contents per com han respost els mercats a la nostra oferta… Agradem, venem i convencem. I després de dos anys pràcticament “desapareguts” no era tan evident, i a més a més amb un horitzó de guerra i inestabilitat a Ucraïna i Rússia que, òbviament, lamentem profundament i ens entristeix per les nefastes conseqüències que comporta tot plegat. Però sembla que l’activitat turística enguany arribarà a nivells molt bons, sense ser el 2019 encara, la qual cosa ens dóna molt més que esperança, ens dóna força!

Força per creure en el turisme com a catalitzador socioeconòmic del territori, generador de feina i riquesa, directament i de manera induïda a altres activitats professionals i productives no turístiques; aquí, com deia, tots som turisme i per això hem de continuar essent més responsables i sostenibles que mai per conservar i millorar el nostre model com a model d`èxit que ja ho és.

Bé, res més, animar-vos doncs a continuar així, i molt contenta de poder celebrar avui, després de dos anys molt difícils i de confinaments, aquesta 1a Nit de Les Estreles tots junts i en presencialitat. Moltes gràcies a tothom i gaudiu del sopar… i de la companyia.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)