Joan Antón, nou president de Càmpings Tarragona – Unique Camping Destination

L’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Càmpings Tarragona -Unique Camping Destination-, que engloba 56 càmpings, té nou president. Joan Antón ha agafat el relleu de Berta Cabré, que ha estat durant 8 anys liderant l’associació que defensa els interessos del sector.

En la darrera Assemblea General de l’Associació, realitzada el passat 9 de novembre, es va aprovar aquesta renovació. Pel que fa als integrants de la Junta de l’Associació de Càmpings, el nou president ha expressat que comptarà gairebé amb el mateix equip humà que hi ha hagut fins ara, “si bé tenim la intenció de reforçar el paper de les comissions delegades perquè siguin dinàmiques i afegeixin noves incorporacions”, ha dit.

L’acte va comptar amb la presència del Director General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Octavi Bono, i el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, els quals van destacar “la gran tasca duta a terme per l’Associació durant els últims anys, ajudant a la valorització i dignificació del sector càmping”.

Així doncs, la nova Junta de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre està formada per:

  • Joan Antón (President)
  • Berta Cabré (Vicepresidenta i coportaveu)
  • Marc Francesch (Secretari)
  • Miquel Roca (Tresorer)
  • Xavier Blasi (Comissió de Promoció)
  • Pere Perera (Comissió de Promoció)
  • Antonio Giménez (Comissió de Promoció)
  • Josep Sans (Oportunitats i Serveis)
  • Manel Basquens (Oportunitats i Serveis, Coportaveu)
  • Àngels Ferré (Àrea Legal i Formació)

Joan Antón, nascut a Tarragona, és llicenciat en Dret per la Universitat Rovira i Virgili (URV) i ha realitzat postgraus en Dret Internacional i Gestió Turística a ESADE. Se’n destaca la seva experiència acadèmica i professional a França, Anglaterra i Holanda. Actualment, ocupa el càrrec de director del Càmping & Resort Sangulí Salou.

Pel que fa a la nova etapa al capdavant de l’entitat, Antón assegura que “l’Associació de Càmpings arriba en un bon moment a aquest relleu de presidència i volem consolidar la feina feta en la comercialització del producte, serveis als associats en qüestions legals, de compres i estrènyer les relacions amb els centres de coneixement com la URV, l’Escola d’Hostaleria de Cambrils i l’Observatori de la Costa Daurada”. A més, afegeix que “els actuals reptes del món del càmping són la fidelització del públic campista i la constant modernització de les instal·lacions del sector, amb inversions permanents, per tal de poder oferir un producte atractiu de qualitat i de màxim confort”.

Per la seva part, la presidenta sortint, la cambrilenca Berta Cabré, va destacar “l’alta qualitat humana de les persones que formen part del sector”. També va mostrar “el seu agraïment per l’oportunitat de liderar el sector durant aquests 8 anys, així com la tasca de la Junta i de tots els col·laboradors”.

El món del càmping travessa un bon moment. Tant és així que a la demarcació existeixen 8 best càmpings, és a dir, dels millors d’Europa. Des de gener i fins a octubre d’enguany, les pernoctacions als càmpings de la Costa Daurada han augmentat un 4%, segons les dades facilitades per l’Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya.

El sector del càmping a la província ofereix el 40% de les places turístiques i durant l’any 2016 va generar més de 8 milions de pernoctacions, atraient més de 2 milions de visitants. La demarcació té una llarga i diversificada tradició campista a la zona; des dels càmpings de costa que s’estenen pel litoral tarragoní -Creixell, Torredembarra, Salou, Cambrils, Mont-roig, Terres de l’Ebre, etc. – fins als càmpings de l’interior. www.campingstarragona.es/

La FEHT i els Patronats de Turisme: treballant junts per la Costa Daurada

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament i la restauració de la província de Tarragona. El seu objectiu principal és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, més concretament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada i els Patronats de Turisme de Salou, Cambrils i Vila-seca, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Integra les següents organitzacions professionals: l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona; l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; l’Associació d’Hotels de Tarragona; l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre; l’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada i l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. PortAventura World també és soci de la FEHT com a empresa turística estratègica de la zona.

La FEHT està estretament lligada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT) i a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquesta federació exerceix de nexe entre els empresaris i la innovació i recerca per a la millora de la competitivitat i excel·lència del sector turístic a la província de Tarragona. www.feht-turisme.org

 

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)