Èxit de participants en la I Jornada ‘Treballa al Turisme’

La primera “Jornada Treballa al Turisme” que va tenir lloc durant tot el matí del dijous, dia 22 de febrer de 2018 al Parc Científic i Tecnològic (PCT) de Vila-seca va posar en contacte 25 empreses turístiques de la Costa Daurada, Muntanyes de Prades i Terres de l’Ebre amb més de 400 persones interessades a treballar al sector vacacional i la restauració.

Aquest esdeveniment innovador ha esdevingut un èxit de participació, segons la valoració feta per la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), organitzadora de la convocatòria. Les més de 400 persones han pogut conèixer personalment les diferents empreses, conversar amb els responsables de recursos humans i lliurar personalment el currículum a les diverses empreses integrades a les associacions que conformen la FEHT, presents a la jornada: hotels, càmpings, apartaments turístics, agències de viatge receptives i PortAventura World.

La FEHT ha enginyat aquesta jornada per tal de facilitar, agilitzar i optimitzar els processos de recerca d’un lloc de feina, tant a les persones, com a les empreses. “És una acció innovadora que volem implementar d’ara en endavant, ja que, com hem comprovat avui, els resultats han estat satisfactoris”, explicava el president de la FEHT, Eduard Farriol.

El sector turístic “necessita més de 12.000 persones de forma directa per atendre als 6 milions de turistes que ens visiten any rera any. La I Jornada “Treballa al Turisme” ens ha permès conèixer a molts candidats i hem pogut mantenir-hi, també, breus entrevistes que, possiblement, fructificaran en forma de contractacions laborals”, comentava Farriol.

Els perfils dels aspirants a trobar feina dins del sector turístic són molt diferents i la demanda està molt diversificada. Hi ha des d’estudiants universitaris que pretenen compaginar els estudis amb l’ocupació laboral de temporada, fins a persones amb tot tipus de perfils professionals. Els oficis més demandats són des de cambrer/a de pisos, personal de manteniment, recepcionistes i tot el personal relacionat amb la restauració com cuiners i cambrers, etc.

La jornada “Treballa al Turisme” s’ha fet al PCT, un indret que esdevé confluencia entre el coneixement, per part de la Universitat Rovira i Virigili, i l’empresariat, per part de la FEHT.

La FEHT i els Patronats de Turisme: treballant junts per la Costa Daurada

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament i la restauració de la província de Tarragona. El seu objectiu principal és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, més concretament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada i els Patronats de Turisme de Salou, Cambrils i Vila-seca, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Integra les següents organitzacions professionals: l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona; l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; l’Associació d’Hotels de Tarragona; l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre; l’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada i l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. PortAventura World també és soci de la FEHT com a empresa turística estratègica de la zona.

La FEHT està estretament lligada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT) i a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquesta federació exerceix de nexe entre els empresaris i la innovació i recerca per a la millora de la competitivitat i excel·lència del sector turístic a la província de Tarragona. www.feht-turisme.org

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)