Encaminant l’objectiu comú: la Costa Daurada del turisme familiar

Article del president de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), David Batalla, publicat a Diari de Tarragona el 12-2-2017.

Darrerament s’han presentat moltes dades positives sobre l’ocupació turística durant el 2016 a la Costa Daurada amb un creixement del 9% respecte al 2015. També s’han fet previsions per enguany que, tal com va vaticinar el Sr. Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona, indiquen que podem arribar a créixer fins als dos dígits, un cop es van analitzar els resultats de les negociacions amb operadors privats internacionals a FITUR. Indiscutiblement, unes dades que ens han d’aportar molt d’optimisme i seguir engrescantnos a tots, tant al sector privat com al públic, perquè continuem treballant pel turisme de la zona. Per no només per la quantitat, sinó molt més per la qualitat.

Ens referim a una millora contínua per la qualitat que ha donat fruits d’ençà de l’arribada de PortAventura i la gran renovació de la planta hotelera que va suposar un augment de categoria de la major part d’allotjament de la província. El turisme familiar és el que volem a la Costa Daurada, tant els professionals com els ciutadans. I per això cal que tots col·laborem per crear una oferta atractiva i de qualitat. Així, enguany tenim molt bones notícies en aquest sentit, la inauguració de Ferrari Land, la celebració d’esdeveniments esportius internacionals com el Mundialito i la MarenostrumCup a diversos municipis de la Costa Daurada amb una ocupació superior a 10.000 nens de diferents països practicant esport durant la Setmana Santa-, la primera pedra del projecte del CRT, Tarragona com a port base de creuers amb un trànsit previst de 1.700 passatgers per setmana durant els mesos d’estiu… A més, també hem rebut alguns reconeixements dels visitants, concretament, dos hotels de Salou han estat seleccionats com a Travellers’ Choice en la categoria de millors «Hotels per viatjar en família» del popular portal TripAdvisor.

Sense cap dubte, els esforços segueixen donant els seus resultats, per cal que perseverem per evolucionar el nostre posicionament passat i continuar perfilant el futur turístic de qualitat de la Costa Daurada. Per això, el sector privat seguirem invertint a millorar els hotels, càmpings, apartaments, restaurants… Aquest any uns 100 milions d’euros. Ara, ens queda animar a l’Administració Pública perquè ajudi al fet que tot el turisme que rebem també se senti còmode amb les nostres infraestructures de comunicacions, com per exemple, acabant l’A-27, millorant la fatídica N-340, agilitzant els transfers entre les poblacions i les diferents estacions de tren i l’aeroport, resolent la qüestió ferroviària i restant amatents per aconseguir la futura gratuïtat de l’AP-7 quan pròximament finalitzi la concessió.

 

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)