Els professionals de la restauració descobriran les últimes tendències

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salou, ha organitzat, pel dimarts vinent, dia 24 d’abril, una jornada tècnica dirigida als professionals de l’hostaleria i la restauració, que duu per títol “La clau de la restauració en turisme”.

La jornada té com a missió principal que els assistents puguin adquirir interessants i enriquidors coneixements relatius a les noves tendències en la cuina i la gastronomia, de la mà de professionals reputats. Eduard Farriol, president de la FEHT ha afirmat que “seguim treballant amb l’objectiu que el sector turístic de la Costa Daurada es diferenciï d’altres destinacions competidores per la nostra qualitat en el servei i per la innovació. Amb aquesta jornada volem posar l’accent en el servei de restauració, un dels més importants per als visitants”.

‘La clau de la restauració en turisme’ es desenvoluparà de 9 h a 15 h a la Sala Europa de l’Ajuntament de Salou i consistirà en un seguit de conferències de la mà de professionals del món de la restauració amb una llarga trajectòria, que, a trets generals, donaran a conèixer les seves experiències personals i professionals, i mostraran les últimes tendències, així com algunes tècniques innovadores i els nous reptes i secrets en cocteleria. Alguna de les personalitats destacades d’aquesta jornada són Pere Monje, director del Via Veneto de Barcelona, i Arnau Bosch, del restaurant Can Bosch de Cambrils, tots dos establiments reconeguts amb una estrella Michelin.

Més concretament, el programa de la ‘La clau de la restauració en turisme’ serà:

  • A les 9.30 h, presentació de l’acte amb la presència de l’alcalde de Salou, Pere Granados; la regidora de Promoció i dinamització econòmica i empresarial, comerç, consum i mercats de l’Ajuntament de Salou, Martina Fourrier i, per part de la FEHT, el president de l’Associació d’Hotels de Tarragona, Xavier Jornet.
  • A les 10 h, Pere Monje, director del Restaurant Via Veneto de Barcelona, parlarà sobre aquest establiment, que compta amb 50 anys d’experiència professional. És considerat un dels locals de referència en el món de la gastronomia.
  • A les 10.45 h, Josep Moré Viñolas, tècnic de cuina, coach professional i expert en creativitat gastronòmica, tendències i imatge en buffet d’hotel, n’exposarà les noves tendències.
  • A les 12 h, Francesc Xavier Agell Tuser, cap del Servei de Secretaria de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, INCAVI, parlarà de l’evolució de les dades de producció i consum de vi de les DO catalanes.
  • A les 12.45 h, Arnau Bosch, xef del Restaurant Can Bosch de Cambrils, parlarà de la filosofia de Can Bosch, un establiment amb gairebé 50 anys d’experiència. El restaurant familiar va obrir l’any 1969. Des d’aleshores, està situat en el punt de referència de la gastronomia de Cambrils, premiat amb una Estrella Michelin.
  • A les 14.15 h, Oriol Martí i Javier Latorre, de NomadasCocktail, elaboraran un còctel i n’explicaran les últimes tendències, per posar punt final a la jornada.

El moderador de la jornada serà Jordi Jardí, director de l’Institut Escola d’Hoteleria de Cambrils.

En la realització i organització d’aquesta jornada hi col·laboren l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils; l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; l’Associació de Càmpings de Tarragona Unique Camping Destination; l’INCAVI, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya; l’Associació d’Agències de Viatge Receptives Costa Daurada; l’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre; l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona i l’Associació d’Hotels de Tarragona; la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i el Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT).

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)