Els hotelers es mostren d’acord amb renovar Carles Buigas, però critiquen ‘la falta d’inversió general a tota la zona turística’

El president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Eduard Farriol, va realitzar divendres passat, dia 26 de febrer, unes declaracions a La Vila respecte a la planificació del futur urbanístic i la renovació de la zona de Carles Buigas de Salou.

El representant dels hotelers es posiciona favorablement respecte a la planificació del futur urbanístic i la renovació de la zona de Carles Buigas de Salou, malgrat que diu que “no és l’únic àmbit del municipi que necessita una actuació, ja que el problema de falta d’inversió és general a tota la zona turística”.

Per Farriol, “hem de tenir clar que si ens hi posem, ens hi posem tots”, en el sentit que “cal fer un front comú i que tothom hi contribueixi”. Pel que fa a la planta hotelera “cada any fem molts esforços per millorar i modernitzar els hotels. I si parlem de Carles Buigas -concreta el president- en els tres últims anys, s’han reformat l’Hotel Los Ángeles, l’Hotel San Francisco, l’Hotel Playa Margarita, l’Hotel Salou Park, l’Acqua Hotel Salou, l’Hotel Oasis Park, l’Hotel Mediterráneo, Ohtels Playa de Oro, Ohtels Villa Dorada, el Medplaya Hotel Calypso, l’H10 Delfín i l’Hotel Best Negresco”. Fins i tot n’hi ha que han passat de tres a quatre estrelles.

D’altra banda, el passat divendres, dia 19 de febrer, es va presentar un estudi, encarregat per l’Ajuntament de Salou i elaborat per la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) sobre la zona de Carles Buigas, l’eix principal de la zona turística de Salou.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, va dir que es tractava “d’una primera reunió informativa per presentar a la ciutadania i als sectors jacents d’aquest àmbit urbà de Salou, al públic assistent, veïns, comerciants, regidors i hotelers un estudi diagnòstic sobre la seva realitat urbana i la seva activitat”.

Les ponents Nuria Salvadó i Inés Ribera, de l’Escola d’Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili (URV), van dir que la zona de Carles Buigas requereix una “profunda renovació”, per la qual cosa seria “desitjable la implicació i col·laboració de tots els agents que donen vida i activitat a aquesta zona del sud-est del nucli de Salou, que és la que concentra la major part de l’activitat turística i dels establiments hotelers i d’oci nocturn de la ciutat, però també la que està afectada per una alta estacionalitat i un alt contrast de població entre l’estiu i l’hivern”.

L’estudi fet, que s’ha realitzat en dos anys, engloba l’Avinguda Andorra, el carrer Pompeu Fabra, el carrer Torremolinos i com a eix principal, el carrer de Carles Buigas. L’àmbit d’estudi són 768.082 metres quadrats. En aquest espai es troben ubicats 28 dels 52 hotels, en total, que hi ha a Salou. Es tracta d’un àmbit molt representatiu de l’activitat turística.

Com a dada a tenir en compte, cal dir que a la zona de Carles Buigas la població es multiplica 6,35 vegades a l’estiu. I a l’hivern hi tenen fixa la seva residència i hi són empadronades 1994 persones de 27 nacionalitats diferents.

Els objectius de millora passen per invertir la tendència de la dinàmica actual per evitar una degradació més gran. Cal treballar, doncs, sobre el comerç, l’espai públic, el teixit residèncial, l’aparcament, la vegetació i el teixit hoteler, diu l’estudi.

 

(Notícia a la pàgina 12 de La Vila núm. 359, de data 26 de febrer de 2016).

 

http://issuu.com/lavilacostadaurada/docs/lavila359/1

 

(Peu de foto: L’establiment d’Ohtels Playa de Oro s’està reformant totalment. A la imatge, vista de la piscina des de les plantes superiors).

 

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)