Els esdeveniments esportius omplen la Costa Daurada per Setmana Santa

El turisme esportiu, amb un elevat nombre d’esdeveniments i campionats nacionals i internacionals de diferents disciplines i categories pot assegurar una ocupació alta durant la Setmana Santa a la Costa Daurada, més concretament a Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda.

El president de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Eduard Farriol, ha manifestat que “anys enrere ens preocupava que la Setmana Santa caigués molt aviat en el calendari, per si les condicions climatològiques ens serien favorables o no de cara a omplir els establiments turístics, tenint en compte que som una destinació de platja i el bon temps, per nosaltres, és primordial. Ara, amb les múltiples activitats esportives programades que se celebren arreu de la Costa Daurada podem preparar, amb antelació, una Setmana Santa amb xifres d’ocupació òptimes”.

Farriol, ha afirmat, també, que, “a falta de les reserves d’última hora provinents de turistes  nacionals i francesos, ja podem garantir una ocupació que se situarà al voltant del 85% de mitjana, aproximadament. Tot i això, el fet que enguany la Setmana Santa caigui al març, dates molt primerenques, podria fer que el turisme es decantés per anar a la muntanya per gaudir de les darreres esquiades de la temporada”.

Els esdeveniments esportius programats per aquestes dates de Setmana Santa a les principals poblacions de la Costa Daurada són: el Mundialito de futbol, del 24 de març a l’1 d’abril, amb 300 equips de 50 països i dels 5 continents, resultant més de 5.000 participants; la Mare Nostrum Cup de futbol, del 29 de març a l’1 d’abril, amb uns 220 equips de totes les categories i uns 2.500 participants; la Costa Daurada Cup de futbol amb gairebé 150 equips i 2.500 jugadors que es durà a terme del 29 de març a l’1 d’abril; la Mare Nostrum Cup “Ciutat de Reus” de bàsquet, del 26 al 28 de març, amb uns 200 equips i 2.500 participants, i el Torneig TGN Bàsquet, que se celebra a Cambrils del 23 al 28 de març, amb 66 equips i uns 800 participants. A més d’aquests tornejos de futbol i bàsquet, bàsicament de categories inferiors, també destaquen enguany dos campionats, un de balls de saló i un de vela.

Del 29 de març a l’1 d’abril es disputa a Cambrils la competició internacional de balls de saló “I Iberica Dancesport 2018” amb unes 1.000 parelles inscrites. Mentre que, del 26 de març a l’1 d’abril i també a Cambrils es farà el campionat d’Espanya per a la Classe Internacional Optimist, organitzat pel Club Nàutic Cambrils, que se celebrarà en aigües del golf de Sant Jordi, on es preveu l’assistència de molts participants, així com espectadors.

El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Salou, Benet Presas, ha argumentat que “hem dedicat importants esforços a la promoció de les instal·lacions esportives que tenim al territori. Aquestes, juntament amb els establiments d’allotjament, el clima benigne i les grans aptituds que tenim per organitzar esdeveniments, ens donen llicència per afirmar que la Costa Daurada, durant Setmana Santa, és una de les principals destinacions del Mediterrani on és possible gaudir del turisme esportiu”. Presas, conclou que “continuarem apostant i treballant perquè aquesta modalitat esdevingui un dels principals pilars de la nostra destinació. És un tipus de turisme, també, molt familiar que aprofita l’oferta d’allotjament i l’obertura de PortAventura World, un dels atractius fonamentals en portes de la temporada”.

Cal dir que PortAventura World obre el proper divendres, 23 de març. Durant aquests dies els milers d’esportistes i acompanyants que prendran part a les competicions, faran, de ben segur, una visita al complex d’oci. Precisament, Ferrari Land estrena enguany nova zona i cinc noves atraccions pels més petits, que se sumaran a les 11 que ja tenia el parc. Així mateix, PortAventura Park inaugurarà, també, una nova atracció, la casa de Woody Woodpecker, amb el nou personatge Big Bird.

A més d’aquests esdeveniments esportius, aquestes dates la Costa Daurada també acull turisme sénior procedent de l’IMSERSO, que es troba actualment allotjat en diversos establiments hotelers de Salou. Es tracta de la segona etapa d’aquest programa i, fins a finals de maig, es rebran uns 20.000 visitants.

Alta ocupació

Pel que fa a la previsió d’ocupació, més concretament, Farriol assegura que “tindrem una bona Setmana Santa”. En aquest sentit, als establiments hotelers que hi haurà oberts podria registrar-se un percentatge superior al 85%. Enguany, seran, aproximadament, uns 55 els establiments hotelers que tindran obertes les seves portes, unes 31.500 places, la qual cosa representa el 63% del total de places disponibles. Tanmateix, molts hotels no obriran fins a finals d’abril o principis de maig, un fet que es dóna des de fa uns anys.

Pel que fa al sector dels càmpings, la previsió d’ocupació també és alta, principalment, pels dies punta, és a dir, des de Dijous Sant, 29 de març, fins Dilluns de Pasqua, 2 d’abril. Això sí, s’espera gairebé fer el complet en bungalous i, pel que fa a parcel·les, Farriol afirma que “si la climatologia acompanya, podríem arribar a tenir una ocupació força elevada, al voltant del 65%”. El sector campista de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre té, per Setmana Santa, el 100% de les places obertes, que són més de 70.000.

Per la seva banda, el sector dels apartaments turístics espera rebre reserves de darrera hora, que segurament es faran efectives si el client té la percepció que pot fer calor a la Costa Daurada. Així doncs, es podrà comptar amb una ocupació acceptable les tres o quatre nits de pernoctació de la Setmana Santa.

Farriol conclou que “treballar amb les reserves dels diferents campionats esportius ens ajuda a poder-nos planificar amb temps, de manera que així podem preveure més fàcilment les necessitats dels nostres visitants, contractar el personal necessari i obrir instal·lacions amb la seguretat que tindrem clients allotjats i ben atesos”.

La FEHT i els Patronats de Turisme: treballant junts per la Costa Daurada

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament i la restauració de la província de Tarragona. El seu objectiu principal és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, més concretament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada i els Patronats de Turisme de Salou,  Cambrils i Vila-seca, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Integra les següents organitzacions professionals: l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona; l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; l’Associació d’Hotels de Tarragona; l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre; l’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada i l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. PortAventura World també és soci de la FEHT com a empresa turística estratègica de la zona.

La FEHT està estretament lligada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT) i a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquesta federació exerceix de nexe entre els empresaris i la innovació i recerca per a la millora de la competitivitat i excel·lència del sector turístic a la  província de Tarragona. www.feht-turisme.org

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)