Els esdeveniments esportius garanteixen una alta ocupació a la Costa Daurada per Setmana Santa

Enguany, l’ocupació turística per Setmana Santa dels municipis del centre de la Costa DauradaSalou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda– té molt bones expectatives, gràcies als nous esdeveniments esportius i d’oci que s’han posat en marxa per seguir promocionant la destinació com un lloc ideal per al turisme familiar, per les seves excel·lents instal·lacions, tant esportives, com d’allotjament i d’oci que s’ofereixen.

Habitualment, per aquestes dates, tot el sector turístic estava molt preocupat per la meteorologia; en funció d’aquesta, s’activaven les reserves “last minute” o no del turisme nacional i francès. Però, aquest any, la tònica és molt diferent. Gràcies a tots els esforços realitzats pels Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils i Vila-seca, conjuntament amb la implicació de tot el teixit empresarial del sector turístic, ja es pot garantir una alta ocupació aquesta Setmana Santa amb les reserves fetes amb antelació per als nombrosos esdeveniments esportius i d’oci que es realitzaran.

Així doncs, els destacats esdeveniments esportius programats -la Mare Nostrum Cup, el Mundialito de futbol, el Torneig TGN bàsquet, el Torneig Internacional de futbol Costa Daurada, el Campionat Espanyol Benjamí de Futbol Sala, i la sisena edició del World Dancesport, una competició internacional de balls de saló- que se celebraran a Cambrils, Salou i Vila-seca, la Pineda, així com en altres poblacions de la Costa Daurada arrossegaran gairebé 20.000 persones, entre esportistes de 8 a 19 anys, familiars i acompanyants. Tots, ja, amb les reserves tancades des de fa dies. A més, molts d’ells provenen de mercats que habitualment no visiten la Costa Daurada per Setmana Santa. Per exemple, el Mundialito compta amb participants dels 5 continents amb un volum important d’equips de Sudamèrica. També ens visitarà públic de diferents països asiàtics.

Així mateix, l’obertura de Ferrari Land, tot i que encara és aviat per veure l’impacte que tindrà, ha creat una forta expectativa i tant els Patronats de Turisme com els empresaris tenen molta confiança en el seu poder d’atracció.

Previsió d’una alta ocupació

Des del sector de l’allotjament -hotels, càmpings i apartaments- de Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda es coincideix en assenyalar que els diferents esdeveniments esportius que se celebraran, tres grans tornejos de futbol, dos de bàsquet i una competició de balls de saló, han anticipat molt, enguany, les reserves. David Batalla, president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) afirma que “el tancament de reserves en infinitat d’establiments, amb tanta antelació, feia anys que no es recordava i és molt positiu, ja que podem preveure amb temps les necessitats dels nostres visitants, contractar personal i obrir instal·lacions amb la seguretat que tindrem visitants”.

Segons el president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Xavier Roig, “ja podem dir, per les reserves que hi ha per a tots aquests esdeveniments, que la Setmana Santa serà bona”. Per Roig, tot plegat “és conseqüència dels esforços realitzats en els darrers anys per atraure un turisme familiar i esportiu”. I “enguany, gràcies a la bona tasca feta pels Patronats de Turisme i els empresaris, hi ha diversos esdeveniments que ens permeten acollir milers de joves esportistes durant els principals dies”. És per aquest motiu que “la majoria d’hotels que obren ja tenen la previsió d’ocupació de places coberta”.

Finalment, el president dels hotelers manifesta que “ens podem congratular, gràcies al nombre de participants en tots aquests esdeveniments esportius, que els establiments puguin tenir les portes obertes. Aquest fet comporta que, en la major part dels casos, les altes a la Seguretat Social es realitzin amb antelació i puguin perdurar durant tot el període de la temporada”.

Així, seran aproximadament uns 65 els establiments hotelers que tindran obertes les seves portes – enfront de la cinquantena d’hotels que van obrir la Setmana Santa 2016-, la qual cosa suposa unes 36.545 places ofertades, aproximadament, de les 45.000 que té en total l’Associació Hotelera actualment.

Pel que fa al sector dels càmpings, Berta Cabré, presidenta de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, assegura que “tenim una expectativa d’ocupació alta, principalment, pels quatre dies punta, que van des de Dijous Sant, dia 13 d’abril, fins Dilluns de Pasqua, dia 17. S’espera fer el complet en bungalous i, pel que fa a parcel·les, si la climatologia ens acompanya, podríem arribar a tenir una ocupació força elevada”. A més, afegeix que “també durant la primera part del període vacacional, comprès entre el 8 i el 12 d’abril, esperem que hi hagi una ocupació superior al 50% en bungalous”. Cabré conclou que “som moderadament optimistes, però creiem que serà una Setmana Santa millor que les viscudes els darrers anys”.

Per la seva banda, Quim Cristià, secretari de l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre, ha indicat que “des del nostre sector hem notat un cert avançament de les reserves, però no en gran mesura, perquè el públic d’apartament compra molt a darrera hora i, per tant, la major part tenen previst començar a partir d’aquesta setmana”. Més concretament, Cristià afirma que “els tres dies centrals de la Setmana Santa, del 13 al 16 d’abril, preveiem una ocupació propera al 90%, i d’entre un 65% i un 70%, la resta de dies”.

La FEHT i els Patronats de Turisme: treballant junts per la Costa Daurada

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament i la restauració de la província de Tarragona. El seu objectiu principal és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, més concretament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada i els Patronats de Turisme de Salou, Cambrils i Vila-seca, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Integra les següents organitzacions professionals: l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona; l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; l’Associació d’Hotels de Tarragona; l’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada; l’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada i l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. PortAventura World també és soci de la FEHT com a empresa turística estratègica de la zona.

La FEHT està estretament lligada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT) i a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquesta federació exerceix de nexe entre els empresaris i la innovació i recerca per a la millora de la competitivitat i excel·lència del sector turístic a la província de Tarragona. www.feht-turisme.org

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)