Els empresaris turístics de la Costa Daurada es mullen per l’ELA

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) ha realitzat una donació de 21.000 euros a la Fundació Miquel Valls, una entitat sense ànim de lucre orientada a millorar la qualitat de vida dels afectats d’ELA (esclerosi lateral amiotròfica) i els seus familiars, i també a lluitar perquè l’ELA sigui curable. Aquesta donació s’ha materialitzat dins de l’acte solidari “La Costa Daurada es mulla per l’ELA” que es va organitzar el cap de setmana passat a la Costa Daurada.

En una jornada molt emotiva, l’expert nedador d’ultra distància en aigües obertes, Jaime Caballero, va fer una travessia de 24 quilòmetres nedant per unir les platges de La Pineda, Cambrils i Salou. Caballero va cobrir aquest recorregut en unes 7 hores i, per l’estat de les corrents al Cap de Salou a primera hora de la tarda, va haver de modificar la ruta per acabar la travessia de tornada a Salou i no a La Pineda com estava previst. Al tram de Cambrils a Salou, uns quaranta nedadors locals van col·laborar amb la causa acompanyant a Caballero en el que va ser l’últim tram de natació per les platges de la Costa Daurada.

En cadascuna de les parades que va fer, Caballero va ser rebut per diversos afectats d’aquesta malaltia neurodegenerativa, les autoritats de Salou, Cambrils i Vila-seca i pels representants de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme (FEHT), que li van lliurar els xecs amb la donació aportada pels empresaris del sector turístic de la província de Tarragona. Amb aquesta donació es preveu ajudar els afectats d’ELA amb la compra de material de suport per a la Fundació Miquel Valls.

L’acció solidària va tenir continuïtat en un sopar benèfic, realitzat el dissabte a la nit al Parc Samà de Cambrils on van assistir més de 100 persones. L’import acumulat per cada tiquet de tots els assistents al sopar va sumar 1.680 € a aquesta causa social per eixamplar així la donació que els empresaris turístics de la Costa Daurada han realitzat per ajudar els afectats de l’ELA

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)