Els càmpings de la Mediterrània reclamen a Turisme normatives clares per al sector

Els responsables de la Confederación de Campings del Mediterráneo s”han reunir a Fitur amb el director general de Turisme de Catalunya, Octavi Bono, i el director general de Turisme de la Comunitat Valenciana, Josep Manuel Gisbert.

• La Confederación de Campings del Mediterráneo, que representa 211 càmpings, es reuneix a Fitur amb els directors generals de Turisme de Catalunya i la Comunitat Valenciana
• Demanen criteris més homogenis de les administracions i més coneixements i reconeixement de l’oferta per part dels tècnics
• L’oferta d’allotjament que inclou la Confederació engloba quasi la totalitat dels premis concedits per les principals organitzacions europees

Els càmpings de Catalunya i de la Comunitat Valenciana han unit forces per reclamar millores i un reconeixement per part de les administracions semblant al que el sector té a molts països europeus. Reclamen normatives clares per al sector, principalment en l’àmbit urbanístic, que els permetin avançar en innovació i qualitat.

La Confederación de Campings del Mediterráneo, presidida per Àngels Ferré, creada fa un any i mig i que representa 211 establiments amb 211.810 places i més de 25 milions de pernoctacions anuals, s’ha reunit, a Fitur de Madrid, amb els directors generals de Turisme de Catalunya, Octavi Bono, i de la Comunitat Valenciana, Josep Manuel Gisbert, i els hi han traslladat la necessitat que es reconegui més el gran pes que té aquesta indústria i els beneficis mediambientals i socials que aporta.

Les normatives urbanístiques que els afecten són diferents a cada comunitat autònoma, però fins i tot a cada municipi, i això fa que “qualsevol urbanista s’atreveixi a fer canvis en les lleis, ja que molts tècnics no saben què és un càmping”, segons els representants de l’entitat.

Els càmpings es troben contínuament amb obstacles per poder créixer i avançar i no entenen que l’administració no ajudi més a una indústria que genera molta riquesa i llocs de treball, que té molts reconeixements mediambientals i un gran nombre de premis europeus, segons es va destacar.

La reunió de Fitur ha estat la primera de la Confederació amb els directors generals de Turisme i ja se’n preveuen altres per continuar parlant dels temes que afecten al sector i per buscar solucions.

La Confederació agrupa més de la meitat de l’oferta de places de càmping d’Espanya i genera uns 18.000 llocs de treball directes. Integra les associacions de càmpings de Costa DauradaTerres de l’Ebre, Alacant, Castelló, València, Girona, Lleida i Associació de Càmpings de Muntanya.

El territori que abasta la Confederació engloba pràcticament la totalitat dels càmpings distingits a nivell internacional per les principals associacions automobilístiques d’Europa: l’holandesa ANWB i l’alemanya ADAC i que els atorguen una categoria de cinc estrelles.

Els presidents de les associacions integrants, entre els quals hi ha el de Campings TarragonaJoan Antón, han destacat la gran qualitat de l’oferta que agrupa la Confederació.

Per Antón, “els nostres establiments són autèntics parcs de vacances, establiments propis del nou turisme del segle XXI, que van més enllà de l’allotjament i ofereixen experiències úniques al visitant, en sintonia amb la demanda actual”.

Cal dir que el sector porta a terme un esforç continuat d’inversió i innovació i els establiments membres de la nova entitat són líders en ocupació tant a l’estiu com a l’hivern”, segons han remarcat.

La constitució de la Confederació es va dur a terme el 2017 amb l’objectiu d’actuar com a representació empresarial del sector i aconseguir la unitat d’uns establiments que es caracteritzen per la seva gran qualitat i per reunir unes característiques similars.

D’altra banda, l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’EbreCàmpings Tarragona, forma part de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) i representa 56 càmpings presents a tot el territori de la província. Tarragona té una llarga i diversificada tradició campista a tota la zona; des dels càmpings de costa que s’estenen per tot el litoral tarragoní –CreixellTorredembarraSalouCambrilsMont-roigTerres de l’Ebre, etc.- fins als càmpings ubicats als entorns naturals de l’interior. www.campingstarragona.es/

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)