El turisme esportiu torna a omplir la demarcació de Tarragona per Setmana Santa

El turisme esportiu torna a la demarcació de Tarragona amb un elevat nombre d’esdeveniments, campionats nacionals i internacionals de diferents disciplines i categories aquesta Setmana Santa. Tal com assegura Berta Cabré, presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), -l’entitat que representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació-,  “m’agradaria recordar que fa tres anys que no es poden disputar aquestes competicions amb normalitat a causa de la pandèmia. El primer que hem de fer és agrair a tots els organitzadors el seu compromís i fidelitat amb la nostra destinació. Tenim les instal·lacions perfectes i necessàries per organitzar tots aquests esdeveniments, però falta que tots els impulsors les facin realitat. Així doncs, estem molt satisfets que totes les competicions tornin a la nostra demarcació. Estem treballant per posicionar-nos com a destinació esportiva i ho estem aconseguint”.

Respecte a l’aposta pel turisme esportiu, Cabré  conclou que “és vital recuperar aquest segment, ja que ens permet treballar amb les reserves anticipades dels diferents campionats i això ens ajuda a poder-nos planificar amb temps, de manera que així podem preveure més fàcilment les necessitats dels nostres visitants, contractar el personal necessari i obrir instal·lacions amb la seguretat que tindrem clients allotjats i ben atesos”.

Pel que fa a la previsió d’ocupació, Cabré ha afirmat que, “si la climatologia es mostra favorable, es preveu una ocupació alta i potser rècord durant aquest període a tota la costa, però també a l’interior. Encara ens falta conèixer les reserves d’última hora, bàsicament, dels turistes nacionals i francesos. Però, ara mateix, ja podem garantir una ocupació que se situarà al voltant del 80% de mitjana, aproximadament”.

Els esdeveniments esportius programats per aquestes dates de Setmana Santa són: la Mare Nostrum Cup Easter de futbol, la Mare Nostrum Cup d’handbol, el Mundialito de futbol, la Costa Daurada Cup de futbol; el Torneig TGN Bàsquet, la Football Club Barcelona de futbol, la Copa Daurada de futbol,  la  Cambrils DanceSport de balls esportius, el Campionat d’Espanya de minibàsquet de seleccions autonòmiques, el Campionat de Catalunya d’escacs, la Gamerland – esdeveniment d’oci digital dels tornejos dels videojocs més populars-, la XIII MNbasket Costa Daurada de bàsquet, la II MNSport Rink d’Hockey, la I MNbasket Plus de bàsquet… Es calcula que tots aquests esdeveniments portaran a la demarcació més de 30.000 persones, entre esportistes de totes les edats, familiars i equips tècnics. Tots ells generaran més de 120.000 pernoctacions en hotels, càmpings i apartaments.

Alta ocupació en tots els allotjaments

Per Setmana Santa, hi haurà el 75% del total de la planta hotelera de la demarcació de Tarragona. Aquests establiments ofereixen unes 42.000 places de les més de 61.000 disponibles. Respecte a l’any 2019 -abans de la pandèmia-, hi haurà un 25% més d’hotels oberts per Setmana Santa. Els hotelers són optimistes pel que fa a la previsió d’ocupació, amb una mitjana del 80%, aproximadament. Tot i això, de Dijous Sant a dissabte, les ocupacions poden arribar al 95%. El turisme que aquests dies s’allotja en hotels principalment és nacional, del País Basc, Navarra i Aragó; també hi haurà francesos i, a partir de l’u d’abril, arribaran els primers britànics gràcies a l’inici de l’operativa de vols a l’Aeroport de Reus des del Regne Unit amb les companyies Ryanair i Jet2.

Pel que fa al sector dels càmpings, la previsió d’ocupació també és alta, tant als establiments d’interior com als de costa. Així, als d’interior es preveu una ocupació del 85% en bungalous i del 65% en parcel·les, mentre que els càmpings de costa esperen també un 85% en bungalous i un 75% en parcel·les. La procedència dels visitants serà, bàsicament, catalana -molts de l’àrea metropolitana de Barcelona-, però a la costa també s’hi allotjaran francesos, holandesos i alemanys. El sector campista està a l’espera de les previsions meteorològiques que, si són bones, podrien acabar d’arrodonir una Setmana Santa que es podria valorar com similar a la de l’any passat. Actualment, tots els càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre estan oberts.

Per la seva banda, el sector dels apartaments turístics també s’espera una ocupació entre el 80% i el 90%, bàsicament la gran majoria de visitants que s’hi allotjaran seran nacionals, i en menor quantitat, també francesos. L’ocupació final la determinaran les reserves de darrera hora que estan en funció de la climatologia. Les gairebé 25.000 places que ofereixen els apartaments de la demarcació de Tarragona estan disponibles.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús.