El turisme esportiu torna a la demarcació de Tarragona per Setmana Santa

El turisme esportiu, amb un elevat nombre d’esdeveniments i campionats nacionals i internacionals de diferents disciplines i categories, juntament amb una Setmana Santa tardana, i si la climatologia es mostra favorable, fan preveure una ocupació alta durant les vacances de Setmana Santa als principals municipis turístics de la demarcació de Tarragona.

La presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) -l’entitat que representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació-, Berta Cabré, ha manifestat que “és una enorme satisfacció saber que després de dos anys sense visitants per Setmana Santa, enguany tornen moltíssimes de les competicions esportives que realitzàvem habitualment en aquest període. Tot el sector necessitava el retorn a aquesta normalitat. Estem molt contents de poder veure famílies i molts equips de diferents esports passejant-se per les nostres poblacions, gaudint de les nostres magnífiques instal·lacions esportives, les nostres platges i el clima”. Pel que fa a la previsió d’ocupació, Cabré ha afirmat que, “a falta de conèixer les reserves d’última hora, bàsicament dels turistes nacionals, i de veure la previsió meteorològica, ja podem garantir una ocupació que se situarà al voltant del 80% de mitjana, aproximadament. Unes dades que encara seran inferiors a les de la Setmana Santa del 2019, però que ja ens indiquen que anem pel camí de la recuperació.”

Els esdeveniments esportius que atrauran uns 12.000 esportistes de totes les edats per Setmana Santa a les principals poblacions de la Costa Daurada són: la Mare Nostrum Cup de futbol que se celebra del 14 al 17 d’abril, el Mundialito de futbol, del 9 al 17 d’abril; la Costa Daurada Cup de futbol del 10 al 14 d’abril; el Torneig TGN Bàsquet, que celebra la 17 edició del 8 al 13 d’abril, i del 14 al 17 d’abril es disputa la competició internacional de balls de saló “Cambrils DanceSport”. A més d’aquests esdeveniments esportius, aquestes dates la Costa Daurada també acull turisme sènior procedent de l’IMSERSO, que es troba allotjat en diversos establiments hotelers.

Alta ocupació en tots els allotjaments

Per Setmana Santa hi haurà aproximadament el 75% de la planta hotelera de la demarcació oberta, unes 30.000 places. El motiu és que enguany la Setmana Santa és tardana i els establiments ja arrencaran la temporada i romandran oberts fins a l’octubre, gràcies també a l’inici de la touroperació anglesa. Tot i això, alguns establiments tancaran després de Setmana Santa i tornaran a reobrir la segona setmana de maig. Així, els hotelers de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre són optimistes pel que fa a la previsió d’ocupació, tot i que creuen que, en global, hi haurà unes dades de pernoctacions inferiors a les de 2019. Hi ha establiments que els dies principals, de Dijous Sant, fins al dissabte, tenen percentatges alts de reserves, d’entre un 75% i un 85%. Els visitants que venen aquests dies són, bàsicament, de proximitat, de Catalunya, País Basc, Navarra i Aragó.

Pel que fa al sector dels càmpings, la previsió d’ocupació també és alta, tant als establiments d’interior com als de costa. Així, als d’interior es preveu una ocupació del 85% en bungalous i del 65% en parcel·les, mentre que els càmpings de costa esperen també un 85% en bungalous i un 75% en parcel·les. La procedència dels visitants serà, bàsicament, catalana -molts de l’àrea metropolitana de Barcelona-, però a la costa també s’hi allotjaran francesos, holandesos i alemanys. El sector campista està a l’espera de les previsions meteorològiques que, si són bones, podrien acabar d’arrodonir una Setmana Santa que es podria valorar com similar a la de 2019. Actualment, els càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre ja tenen el 100% de les places obertes.

Per la seva banda, el sector dels apartaments turístics i habitatges d’ús turístic hi haurà el 85% de places disponibles i també s’espera una ocupació al voltant del 85% els caps de setmana i del 60% la resta de dies. Principalment, la gran majoria de visitants que s’allotjaran en apartaments reglats seran nacionals, procedents de Catalunya, País Basc, Aragó, Navarra i La Rioja.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)