El territori avança

Article d’opinió del president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), David Batalla, sobre el CRT, amb el títol ‘El territori avança’, publicat a L’Indicador d’Economia d’aquest mes de gener.

 

Des de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), donem suport, una vegada més, al Pla Director Urbanístic (PDU) de reordenació de l’àmbit del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou, aprovat definitivament el passat 29 de desembre, perquè la Costa Daurada podrà comptar amb una oferta única a nivell europeu, complementària a la ja existent, integrada per instal·lacions per a convencions, fires i congressos, restaurants, espectacles, comerços i zones de joc, amb capacitat hotelera per satisfer un nou volum de visitants.

Es potenciarà el turisme de negocis i esdeveniments i podrem captar nous mercats que contribueixin a desestacionalitzar la demanda, per tal que els nostres visitants no només vinguin de maig a setembre, sinó també la resta de l’any. Aquest fet ajuda a que hi hagi economia i treball al territori durant tot l’any.

Els estudis apunten a l’arribada del turisme canadenc, americà i asiàtic, principalment, amb poder adquisitiu més elevat que el que es rep actualment a la zona, i amb interessos diferents.

Val a dir que de la superfície a construir (descomptada urbanització i les 50 hectàrees de zones verdes) un 16% es dedicarà a esdeveniments i congressos, un 7% a oferta de botigues d’alt nivell i només un 4% a casinos. Tot plegat esdevé una gran novetat al territori.

Els establiments turístics ja existents continuaran modernitzant les seves instal·lacions (actualment la inversió és de 100 milions d’euros anuals) i de tot aquest progrés se’n beneficiarà tant el teixit empresarial del territori com la societat, amb la creació de nous llocs de treball.

Els empresaris creiem que el projecte suposarà un revulsiu com el que va representar PortAventura en el seu moment. Aquest s’anirà desenvolupant per fases i el territori l’anirà assimilant.

La FEHT, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada i els Patronats municipals de Turisme de Salou, Cambrils i Vila-seca La Pineda treballen de forma conjunta en la promoció turística del territori, així com en la seva oferta d’allotjament.

 

David Batalla Chornet

President de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT)

 

http://www.indicadordeeconomia.com/pdf/IE.pdf

 

 

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)