El sector turístic tarragoní reclama que s’eliminin les traves al turisme britànic

Amb l’arribada de la sisena onada amb la variant Òmicron, a finals de novembre, el Govern espanyol va introduir restriccions específiques als britànics que volien visitar Espanya. Es tracta de l’exigència de la pauta completa de vacunació a tots els turistes procedents d’aquest país, inclosos els menors d’edat. Una decisió que afecta dràsticament al turisme familiar britànic que visita la Costa Daurada, ja que amb la vacuna d’AstraZeneca hi ha molts menors que encara no han pogut completar la pauta pels temps d’espera necessària entre la primera i la segona dosi. Per l’altra banda, el govern britànic el pròxim dia 11 de febrer retirarà totes les restriccions per viatjar a les persones completament vacunades.

Berta Cabré, presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) -l’entitat que representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació-, insta al govern espanyol a reaccionar “amb caràcter urgent permetent a les famílies britàniques en què algun dels seus menors no tingui la pauta completa, puguin presentar una prova negativa per accedir al país”. Cabré, a més, ha assegurat que “mentre el govern britànic treu tots els requisits als seus ciutadans degudament vacunats quan tornin a casa seva, aquí en posem unes que són impossibles de complir per visitar-nos aquesta Setmana Santa i estiu. Però, hi ha d’altres països -alguns d’ells de la Unió Europea- que ja han obert les seves fronteres als britànics”.

Cal recordar que el britànic, l’any 2019 -abans de la pandèmia-, va ser el segon mercat internacional més important a la Costa Daurada -després del francès-, realitzant més de 2,2 milions de pernoctacions, un 10,6% del total. Sobre aquesta dada, Cabré ha manifestat que “els britànics són molt previsors a l’hora de contractar les seves vacances de Setmana Santa i d’estiu. És ara quan ho estan fent. Òbviament, aniran a països com Grècia o Turquia abans que a casa nostra on, directament, amb les restriccions actuals, els hi és impossible entrar als que tenen fills adolescents”.

Cabré ha conclòs contundentment: “No ens podem permetre un tercer any sense famílies britàniques a la Costa Daurada. Entenem que estem sortint de la sisena onada i que encara hi hagi restriccions, però el requisit de la doble vacunació per a adolescents britànics de 12 a 18 anys fa inviable que ens puguin visitar. Instem al govern espanyol a què ho substitueixi per una prova negativa, tal com es fa amb els adolescents de qualsevol país d’Europa”.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)