El sector turístic de Tarragona inverteix més de 65 MEUR en renovacions i millores als establiments

Enguany, a la demarcació de Tarragona, els hotels han invertit uns 40 MEUR, els càmpings 20 MEUR i els apartaments 7,5 MEUR

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) -l’entitat que representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació- ha donat a conèixer les dades de les inversions que el sector turístic privat ha realitzat enguany pel que fa a la renovació i millores en establiments reglats.

Així, durant el 2023 els empresaris i les empresàries han invertit uns 67,5 MEUR; aquí s’inclouen les millores, reformes integrals i ampliacions d’establiments d’hoteleria. Pel que als diferents tipus d’allotjaments, els hotels han invertit uns 40 MEUR, els càmpings 20 MEUR i els apartaments 7,5 MEUR. Actualment, a la província de Tarragona s’ofereixen unes 70.000 places en hotels, 75.000 en càmpings i 25.000 en apartaments.

Berta Cabré, presidenta de la FEHT, durant la visita feta amb la premsa per diversos establiments reformats, ha afirmat que “és un orgull veure com any rere any, totes les empreses del nostre sector fan inversions per continuar millorant la qualitat i les experiències dels nostres hostes. Tant empreses petites com grans cadenes demostren la seva aposta continuada per millorar la qualitat dels seus establiments a la Costa Daurada i a les Terres de l’Ebre”. Segons Cabré, en els darrers 7 anys, el total de les inversions arribaria gairebé fins als 600 MEUR. A més, ha destacat que “aquestes inversions que es fan, la gran majoria, són per millorar els establiments amb un ferm compromís per la sostenibilitat mediambiental. Així, enguany s’han instal·lat plaques solars, reductors de pressió, s’ha renovat la maquinària de tractament de les piscines i s’han instal·lat estacions de càrrega elèctrica de vehicles”.

Reformes per augmentar la qualitat i millorar la sostenibilitat

Així, aquest any 2023, els hotels, càmpings i apartaments de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre a més de les inversions per millorar la sostenibilitat, com la instal·lació de plaques fotovoltaiques, la renovació de maquinària més eficient o la instal·lació de sistemes d’aerotèrmia. També han apostat per les reformes integrals, tant de les habitacions d’hotels i apartaments o bungalows als càmpings, així com de les zones comunes i de les zones exteriors. Inversions encaminades a oferir una experiència més completa, com per exemple, la construcció d’instal·lacions aquàtiques amb tobogans per als més petits, noves àrees infantils, renovació d’spas i wellness, nous serveis de restauració, zones per a mascotes amb tots els serveis i, pel que fa a les habitacions o bungalows, s’han dotat de nou mobiliari i tecnologia. També, destaquen les noves places d’aparcaments equipades amb sistema de càrrega elèctrica, un servei cada cop més demandat per als visitants.

Cabré ha conclòs afirmant que “fruit d’aquesta aposta per la millora constant, diferents hotels, càmpings i apartaments de la província de Tarragona han estat premiats internacionalment”.

Previsió de temporada

Respecte al període de temporada alta del sector turístic que s’inicia aquests dies, Cabré ha afirmat que “si no hi ha cap inconvenient de darrera hora, preveiem un estiu amb unes ocupacions similars a les de l’any 2022. Els primers quatre mesos d’aquest any han estat força bons, lleugerament millors que abans de la pandèmia. Tot i això, el mes de maig ha estat més fluix, trobem a faltar el mercat rus i de l’Europa de l’Est”.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)