El sector turístic de Tarragona formarà més de 1.700 professionals en més de 100 cursos

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), la representant del 90% de les places d’allotjament turístic a la demarcació, ha presentat l’oferta en cursos i formació adreçada a treballadors i treballadores en actiu o fixes discontinus del sector turístic de la província de Tarragona. Aquests cursos els organitza l’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre i hi participen treballadors i treballadores dels hotels, càmpings i apartaments de les empreses que formen part de les associacions integrades a la FEHT. 

Així, tal com ha anunciat Albert Savé, president de l’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre, “d’octubre a desembre es duran a terme 13 cursos on hi participaran unes 200 persones. Entre aquestes formacions, en destaquen les d’idiomes en diferents nivells, formacions per al departament de cuina, restauració, pisos, recursos humans, màrqueting i plans d’igualtat”.

També s’ha presentat la formació de l’any vinent. Així, durant el 2024 es preveuen més 100 cursos on hi participaran més de 1.500 treballadors i treballadores d’establiments turístics. Com a formacions destacables, Savé ha informat de cursos innovadors com  “formació sobre l’ús de ChatGPT, cursos de cuina japonesa avançada, tècniques de baig cooking, cursos sobre sostenibilitat mediambiental o com utilitzar TikToK per a empreses, entre altres…”

Per la seva banda, Berta Cabré, presidenta de la FEHT ha explicat que “estem molt orgullosos de l’acollida que estan tenint les formacions per part dels treballadors i treballadores i l’aposta i esforç que fan per continuar formant-se en pro del sector. Els recursos humans són la clau de l’èxit dels nostres establiments d’allotjament i som coneixedors que cal invertir en la seva formació i en millorar la seva motivació. Invertir en la qualitat del servei que volem oferir per satisfer i fidelitzar els nostres visitants, passa per tenir uns treballadors motivats i amb els coneixements necessaris”.

Cabré ha conclòs “els nostres hotels, càmpings i apartaments reben importants inversions any rere any, fem reformes, afegim serveis, posem nova tecnologia i maquinària però, tot això, no serveix de res si als nostres establiments no hi treballa personal qualificat que tracta els visitants com si estiguessin a casa seva”.

Més informació i inscripcions a:
www.costa-daurada.com/cursos/

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)