El sector turístic assoleix el compromís d’ADIF per posposar a l’octubre el canvi de travesses i vies del ‘tercer fil’

Representants del sector turístic de la província de Tarragona i de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre es van reunir el 24 de juliol al matí amb el sotsdelegat del Govern a Tarragona, així com amb responsables d’ADIF i de l’empresa adjudicatària de les obres prèvies a la construcció del “tercer fil” ferroviari.

El motiu de la reunió va ser el malestar generat per la realització de les obres prèvies que es duen a terme aquests dies de temporada alta en horari nocturn en zones molt properes a establiments d’allotjament turístic.

Durant la reunió, els representants del sector campista van aconseguir el compromís -per part de totes les parts responsables de les obres actuals- de replanificar-ne el calendari d’execució. Així, les obres de canvis de travesses i vies que s’hagin de realitzar en les zones més properes a establiments turístics es posposaran fins a l’octubre, quan l’ocupació és sensiblement inferior. En els pròxims dies ADIF comunicarà el calendari dels treballs previs que s’han de realitzar abans de l’octubre.

Joan Antón Jiménez, president de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, es mostra “esperançat” després de l’acord aconseguit a la reunió i el qualifica de “positiu”. A més, afegeix que “tothom ha entès perfectament que aquests mesos són vitals per al sector turístic, un dels principals motors econòmics de la nostra província”.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)