El sector hoteler enceta les taules sectorials per a la consulta ciutadana de l’Ajuntament de Salou sobre la zona de Carles Buigas

La regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Salou a través de l’empresa especialitzada Ceres ha iniciat avui dimarts la primera de les quatre taules sectorials que serviran de base per a la consulta ciutadana que ha endegat l’Ajuntament en el marc de la zona de Carles Buigas. A la trobada hi han assistit empresaris destacats del món hoteler, així com directors d’establiments i altres representants que treballen dins del sector turístic.

La ubicació dels hotels dins del municipi es troba concentrada majoritàriament dins aquest àmbit d’estudi, acollint el 42,31% del total d’establiments turístics del municipi.

La seva activitat es concentra al voltant dels mesos de juliol i agost, i només es registra el tancament total del sector hoteler entre la segona quinzena de novembre i el començament de la segona quinzena de febrer.

En època estival, l’allotjament turístic i la segona residència multipliquen la població amb estimació d’entre 12.000 i 16.000 persones més, com població estacional. En aquest àmbit d’estudi es detecta una alta especialització del teixit comercial de bars i pubs (68,4%), i de botigues de souvenirs (8,3%), concentrada sobretot a l’avinguda Carles Buigas.

La diagnosi determina que cal invertir la tendència i la dinàmica actual de l’àmbit d’estudi per tal d’evitar que entri en un procés de degradació més acusat. Es pot plantejar una reconversió profunda per tal de crear un referent de canvi i assolir un àmbit de marca, la qual cosa representarà una oportunitat de millora tan econòmica, com social, urbana i paisatgística.

Font: Ajuntament de Salou

 

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)