El pont del Pilar a la Costa Daurada preveu un 70% d’ocupació

Els allotjaments turístics dels municipis del centre de la Costa Daurada es mostren satisfets pels resultats del mes de setembre. Així, el president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Eduard Farriol, ha informat que “al mes de setembre a Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda les pernoctacions han augmentat un 5%”, segons dades facilitades per l’Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya.

Pel que fa a aquest proper pont del Pilar, Farriol apunta que “preveiem que el nivell d’ocupació estarà al voltant del 70%, tot i això, també estem a l’expectativa de les reserves de darrera hora”. Actualment, alguns establiments turístics de la demarcació ja han tancat portes un cop finalitzada la temporada estival. Molts altres hotels, càmpings i apartaments ho faran, com cada any, passat el Pont.

L’ocupació prevista pel pont del Pilar al sector hoteler s’estima al voltant del 70%, més concretament seran el 75% dels hotels de Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda els que obriran durant aquestes dates. Pel que fa als apartaments, Farriol afegeix que “s’augura una possible variació a la baixa respecte altres anys, però també pot ser donat que el Rally Costa Daurada s’ha avançat, això ha fet que alguns visitants ja hagin vingut abans”.

Pel que fa als càmpings, els 10 de muntanya estaran oberts, mentre que els de costa, un 65%. Així, en total, aproximadament hi haurà obertes més del 70% de les places. Farriol apunta que l’ocupació al sector campista serà “bona, esperem fins a un 80% en bungalous i en parcel·la al voltant del 60%”. En bungalous, majoritàriament s’hi allotgen famílies de proximitat. Mentre que en parcel·la, en càmpings de la costa, hi ha molt visitant internacional sènior, segons Farriol “aquests clients aprofiten el bon temps que encara fa i les tarifes de temporada baixa”.

Incertesa política

Respecte a les possibles afectacions sobre el sector turístic de la Costa Daurada a causa de l’actual situació política, Farriol apunta que “qualsevol inestabilitat, ja sigui política, econòmica o social, mai és favorable per a cap destinació turística. Aquesta situació, a curt termini, segur que tindrà conseqüències, a llarg termini, tot és una incertesa”. Tot i això ha matisat que “segurament les conseqüències que podem patir ara, a finals de temporada, no afectaran el global de l’any, però estem força preocupats per la temporada vinent”.

La FEHT i els Patronats de Turisme: treballant junts per la Costa Daurada

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament i la restauració de la província de Tarragona. El seu objectiu principal és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, més concretament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada i els Patronats de Turisme de Salou, Cambrils i Vila-seca, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Integra les següents organitzacions professionals: l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona; l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; l’Associació d’Hotels de Tarragona; l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre; l’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada i l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. PortAventura World també és soci de la FEHT com a empresa turística estratègica de la zona.

La FEHT està estretament lligada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT) i a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquesta federació exerceix de nexe entre els empresaris i la innovació i recerca per a la millora de la competitivitat i excel·lència del sector turístic a la província de Tarragona. www.feht-turisme.org

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)