El Pont de la Puríssima deixa un balanç ‘fluix’ als establiments turístics de la Costa Daurada central

El balanç provisional del Pont de la Puríssima d’enguany pel que fa a ocupació turística als hotels, càmpings i apartaments, a l’espera de les dades oficials facilitades per l’Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, amb seu a Vila-seca, és que ha anat “fluixet”, segons fonts consultades.

D’aquesta manera, es confirmen les males previsions que hi havia i el sector lamenta que hagi estat un pont “molt fragmentat, atesa la seva llargada”. En aquest sentit, “hi ha gent que ha escollit el primer cap de setmana del pont, és a dir, els dies 3, 4 i 5 i turistes que han triat la segona, els dies 8, 9 i 10”.

L’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda calcula que l’ocupació “podria situar-se entre el 50% i el 60% sobre les places ofertes, que només són un 16% del total”. L’entitat té un total de 47.000 places associades i pel pont només n’hi ha hagut unes 8.000 d’obertes, i d’aquestes, unes 4.000 ocupades. Dels 87 establiments que es troben entre Salou, Cambrils i Vila-seca, només una vintena ha obert portes la setmana festiva.

El turisme que ha visitat la Costa Daurada central, familiar majoritàriament, ha aprofitat per visitar PortAventura, fer excursions pel territori i també s’ha comptat amb l’assistència dels participants del XVIII l’Spanish Open Salou, uns 2.000 ballarins procedents d’una vintena de països.

Des de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, la seva presidenta, Berta Cabré, ha manifestat que es tracta d’un “pont molt fluix, amb estades molt curtes, de dos o tres dies”.

Hi ha hagut un 20% dels càmpings oberts que es troben situats a les zones més d’interior; Terra Alta i Muntanyes de Prades; Terres de l’Ebre i alguns a la costa.

Per la seva banda, el secretari de l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Quim Cristià, ha manifestat que “en aquesta època de l’any tenim pràcticament tots els apartaments tancats”. Estaríem parlant de 1.200 places ofertes per aquest pont, un nombre molt petit si tenim en compte que hi ha associades 72 empreses, unes 23 mil places.

Quim Cristià apunta que “quan el pont és tan llarg ens perjudica, ja que la gent es distribueix al llarg dels dies i és difícil arribar a tenir una ocupació elevada”. En aquest sentit, “hi ha gent que ha vingut la primera part del pont i gent que ho ha fet la segona. L’ocupació creiem que ha arribat al 45% (sobre 1.200 places obertes).

El secretari de l’Associació d’Apartaments vol destacar que “davant les pobres xifres d’ocupació que es registren a la temporada baixa, iniciatives com apujar la taxa turística als apartaments que es debatrà al Parlament als propers dies, només farà que perjudicar al sector, obligant a més empreses a tancar en els mesos d’hivern. Cal que els polítics tinguin més sensibilitat a la realitat del territori quan debaten aquest tipus de mesures”, ha apuntat Cristià.

Peça informativa a TV3 el dijous, 8-12-2016

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-comarques/el-turisme-de-costa-punxa/video/5636450/#.WEvjJ9ZBqx0.facebook

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)