El PCT rep el Guardó del Turisme 2015

La Fundació del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, amb seu a Vila-seca, ha rebut el premi al Millor projecte de coneixement i recerca aplicada al sector turístic dels Guardons del Turisme de Catalunya 2015 pel “Tourism Data System, una eina tecnològica que millora el coneixement del sector turístic a Tarragona, Barcelona i Girona”.

La directora tècnica de l’Observatori de Turisme del Parc Científic i Tecnològic de Turisme de Catalunya, Alícia Orellana, va recollir el guardó en l’acte de lliurament celebrat ahir al vespre durant el Dia Mundial del Turisme a Catalunya a Barcelona.

Segons la directora tècnica el sistema “és una eina de gestió que aporta informació fiable i útil, i que genera un retorn cap a l’empresari que té a la seva disposició dades, tant actuals com històriques, de l’evolució de l’activitat turística”.

A més, destaca que el guardó significa el reconeixement a l’esforç de tot un equip i vol agrair especialment els empresaris que col·laboren omplint les enquestes i a totes les institucions, associacions i empreses que fan possible l’activitat de l’Observatori i el desenvolupament del Tourism Data System.

Per al director científic del PCT de Turisme i Oci de Catalunya, Salvador Anton Clavé, “aquest guardó suposa el reconeixement a la voluntat innovadora  del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci des d’inicis de la dècada del 2.000, que li fa aportar coneixement periòdic, homogeni i precís que serveixi a les empreses i institucions per a la millora de la seva presa de decisions”.

El sistema Tourism Data System és una eina tecnològica de captació i consulta de dades dels nivells d’ocupació d’allotjaments turístics públic-col·lectius i d’informació de preus del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya per a empreses i destinacions turístiques.

Aporta informació útil i veraç, amb l’aplicació de sistemes de seguretat de dades i garantia de confidencialitat, que incrementa l’eficiència en la presa de decisions gràcies a la consulta online, interactiva i en temps real de resultats propis d’un establiment i d’una destinació.

La Fundació del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya del Campus Turisme de la Universitat Rovira i Virgili a Vila-seca, desenvolupa projectes competitius i per encàrrec en els àmbits de la innovació, la informació i la intel·ligència, implementant sistemes d’informació, aplicacions tecnològiques, iniciatives per a l’estructuració de nous productes turístics i instruments de coneixements per als agents privats i públics del sector turístic.

Els patrons de la Fundació PCT són la Universitat Rovira i Virgili, la Diputació de Tarragona, la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona i els ajuntaments de Cambrils, Salou, Vila-seca i Tarragona.

L’acte d’ahir, que va ser presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, vol ser un reconeixement de la bona feina feta per part del sector turístic català, públic i privat, que ha situat Catalunya com una destinació turística líder, no només en termes de nombre de turistes, sinó també com a exemple de bones pràctiques i excel·lència.

La resta de premiats han estat: Icària Iniciatives Socials, SAL, per Inout Hostel (Barcelona), en la categoria de “Turisme responsable”; Jaume León Andrés, en la categoria de “Millor experiència turística”. I l’Estació d’Alta Muntanya de Tavascan (Ladorre, Lleida), en la categoria d’Innovació.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)