El nou segell d’excel·lència turística per a gestors d’habitatges turístics pretén lluitar contra els apartaments il·legals

Més de 80 professionals del sector apartamentístic han assistit aquest matí a la X Jornada de Turisme, organitzada per l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre (AAT). L’esdeveniment, celebrat a la Sala Europa del Teatre Auditori de Salou, s’ha iniciat amb la presentació feta per Joan Calvet, president de l’AAT; Pere Granados, alcalde i president del Patronat de Turisme de Salou, i Marta Domènec, directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

Durant la primera conferència s’ha presentat el primer segell d’excel·lència d’empreses gestores d’habitatges turístics. Joan Calvet ha explicat que “aquest nou segell d’excel·lència turística pretén lluitar contra els apartaments il·legals. És una iniciativa conjunta de tot el sector dels apartaments de Catalunya liderat per la Federació Catalana d’Apartaments Turístics; l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona; l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava i Pirineu de Girona; per la nostra associació i amb la col·laboració de la Universitat de Girona (UdG) i la Generalitat de Catalunya”. Sobre l’objectiu d’aquest segell, Calvet ha explicat que “l’hem de convertir en una eina potent per fer visible la professionalitat de les persones que hi ha a cada empresa gestora d’apartaments. Hem de posar en relleu la qualitat i el rigor dels serveis que oferim. Per això, també demanem el màxim compromís amb aquest distintiu a totes les administracions per garantir que el segell premia els gestors d’habitatges turístics qualificats i penalitza aquells que actuen sense llicència”.

Antonio Mendia, assessor jurídic de l’AAT, també ha repassat alguns dels temes jurídics més destacats referits al compliance penal vinculat a determinats delictes que es poden cometre en empreses turístiques i la situació actual de l’augment de quotes de comunitats de propietaris que afecten els habitatges d’ús turístic.

La segona taula rodona ha anat a càrrec del Cos de Mossos d’Esquadra on s’han tractat temes relatius a estafes, ocupacions i s’han impartit consells de seguretat. A més, també s’han presentat els nous tràmits legals de caràcter administratiu que pròximament s’han d’activar com són el registre de viatgers. El tancament de la Jornada ha anat a càrrec del personal de PortAventura World que han donat a conèixer les principals novetats en la comercialització del parc i la nova atracció Uncharted.

El president de l’AAT, Joan Calvet, ha valorat positivament l’acollida que ha tingut la jornada i ha explicat que “es tracta d’una gran oportunitat perquè els professionals de l’àmbit apartamentístic puguin compartir coneixements i traslladar les seves inquietuds davant de l’evolució constant que presenta un sector tan dinàmic; contínuament ens van canviant i actualitzant la normativa. És difícil per a un associat estar al dia”. A més, ha afegit que “és important estar al dia de les novetats que ens afecten per tal d’oferir un producte de qualitat, innovador i diferenciador”.

Durant la Jornada, les empreses col·laboradores del Club AAT com Akiles, Creu Roja, Flatio, Garamond, Haxelia GSMEP, Icnea, Okify, PopConnect, Segurbnb i Turbosuite han pogut fer networking amb tots els assistents.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)