El món del càmping aprofundeix en les darreres tendències sobre urbanisme, arquitectura i paisatgisme

L’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Campings Tarragona – Unique Camping Destination va realitzar el passat dia 9 de maig una jornada tècnica dirigida als empresaris i emprenedors del sector campista titulada “Urbanisme, arquitectura i paisatgisme als càmpings”.

Aquesta jornada ha servit perquè els assistents adquireixin coneixements específics sobre normativa urbanística dins del món del càmping i també vers les tendències arquitectòniques i paisatgístiques d’aquest sector, que travessa un important moment de creixement a nivell global i en els darrers anys ha estat objecte de diversos guardons per la seva professionalitat.

Segons ha manifestat Joan Antón, president de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, “som conscients que ens trobem en un moment rellevant pel que fa al món campista i hem de saber aprofitar totes les sinergies per a seguir enriquint el sector per a millorar la seva experiència quan ens visita. Hem aprofundit en el disseny del producte, el què veu i sent el client quan descansa i passeja tranquil·lament a les nostres instal·lacions”. Per Joan Antón, “des del sector continuem treballant per consolidar la nostra posició dins del mercat turístic i obtenir el reconeixement que mereixem pel nostre esforç i trajectòria ascendent”.

Avui en dia, diu Joan Antón, “els càmpings compten amb instal·lacions totalment renovades, ja que els empresaris han fet importants inversions per adaptar-se a les noves tendències”.

‘Urbanisme, arquitectura i paisatgisme als càmpings’ va tenir lloc durant tot el matí d’ahir a l’Aula Magna de la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili (URV), amb seu a Vila-seca, i va consistir en un seguit de conferències de la mà de professionals especialitzats dins del camp de l’arquitectura.

Carlos Alonso, de Manubens Advocats, va parlar sobre la ‘Normativa urbanística en el món del càmping’. Rafael Tramullas, de Tematic Arquitectura, va tractar el tema de ‘Master Plan. Arquitectura i paisatgisme aplicat als càmpings”. Salvador Antón, de la URV, va conscienciar els assistents sobre ‘Disseny creatiu i experiencial d’espais: gestió de fluxes de persones’. Mentre que Joaquim Villaronga, d’Estudi Gaau Arquitectura, va fer una conferència sobre “Com escollir i optimitzar un allotjament”.

Finalment, abans de la clausura es va realitzar una taula rodona on es van abordar les principals conclusions de la Jornada. Posteriorment, Carme Mansilla, directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació a la demarcació de Tarragona, va tancar l’acte.

A la tarda, l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, va realitzar la seva assemblea general.

 

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)