El Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès enceta una nova etapa amb la presidència del restaurador Eduard Àlvarez

El Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès té, des del 30 d’octubre, nou president i nova junta directiva. L’entitat sense ànim de lucre, fundada el 1980 i presidida per Elies Chacón, durant més de 25 anys, enceta una nova etapa amb el conegut restaurador de Calafell platja Eduard Àlvarez, al capdavant.

La seva candidatura, l’única presentada en el decurs de l’assemblea extraordinària realitzada a la seu social de l’entitat, al Vendrell, és la que tirarà endavant a partir d’ara el col·lectiu, que té com a finalitat “la defensa dels interessos del sector turístic, hotels i restauradors, bàsicament”.

En total, són 84 establiments associats, dels quals una quinzena són hotelers i la resta, restaurants. Malgrat aquesta diferència de nombre pel que fa a la tipologia, cal tenir en compte que “el pes específic del sector hoteler és major que el de la restauració, de manera que la massa social queda compensada”.

Segons ha manifestat el president entrant, Eduard Àlvarez, “com a projectes a curt termini, el Gremi vol defensar els interessos dels seus associats i fer de pont entre aquests i l’Administració per tal de resoldre qüestions de diversa índole”. Àlvarez ha apuntat, també, que “continuarem invertint esforços en l’organització de jornades i fires gastronòmiques, a més d’iniciatives per dinamitzar i promoure la comarca, innovar i, en definitiva, encarar nous reptes”.

Així mateix, i “a llarg termini, hotels i restauradors, amb l’empenta de la nova junta, volem treballar conjuntament per assolir la professionalització i la qualificació del sector de l’hostaleria”. En aquest sentit, “una de les nostres ambicions és que tant el personal com el propi empresari rebin una formació continuada”. Una altra de les qüestions prioritàries per Àlvarez és “poder treballar amb l’Administració sobre els recursos que genera l’impost turístic per poder ajudar a decidir cap a quines accions concretes de promoció turística es destinen, tant a la costa com a l’interior de la comarca”.

El nou president ha assenyalat també que “dins de la Costa Daurada, volem reivindicar la nostra posició com a part integrant de la Costa Daurada, i no com a competència, sinó sumant. Considerem que la nostra comarca no ha comptat amb la suficient força propagandística. I, per aquest motiu, volem donar-nos a conèixer com a territori, per complementar-ne l’oferta i sumar forces”.

El vicepresident de la nova junta és Jerome Pouil i la secretaria recau en mans de Carme García. Cal dir que l’organigrama inclourà diversos membres del sector hoteler i de la restauració de la comarca.

El Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès resta sota el paraigües de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona (l’AEHT), entitat presidida per Francesc Pintado des de finals del mes de maig. A la vegada, l’AEHT forma part de la Federació Empresarial de Turisme de Tarragona (FEHT), entitat presidida per Eduard Farriol.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)