El conseller d’Empresa, Jordi Baiget, presideix el sopar del 40è aniversari de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre

L‘Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Càmpings Tarragona -Unique Camping Destination-, que engloba un total de 56 establiments, va celebrar ahir dimarts el sopar empresarial del 40è aniversari de l’Associació, un acte presidit pel conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget. Aquesta és una de les activitats que s’han previst al llarg de l’any per celebrar aquesta efemèride.

Berta Cabré, presidenta de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, ha assenyalat que “creiem que val la pena celebrar el 40è aniversari perquè esdevé un motiu per homenatjar tant els càmpings, com totes les persones i institucions que ens ajuden, dia rere dia, a posicionar la província de Tarragona com una destinació campista única al Mediterrani”. A més, “convé mirar enrere per veure fins a on hem arribat i per saber fins on hem de seguir. En aquests 40 anys el sector del càmping ha evolucionat moltíssim, ja que hem passat de ser uns terrenys on es podia posar la caravana o la tenda a autèntics resorts familiars amb piscines temàtiques, lodges de tot tipus, spas, animació i gran varietat de serveis que els turistes, avui dia, ens demanen”.

El sopar, celebrat a La Boella en un ambient distès, va comptar amb l’assistència de més 130 persones, entre les quals destaquen els gerents i propietaris de molts dels càmpings associats; Octavi Bono, director general de Turisme de la Generalitat; Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona; Martí Carnicer, president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona; diferents alcaldes de municipis de la província, representants del teixit empresarial turístic de la demarcació; presidents d’entitats com la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT); Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Associació d’Agències de Viatge Receptives Costa Daurada, així com representants de la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya. A més, també hi van assistir membres d’Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC); Royal Dutch Touring Club (ANWB), Auto Camper Service International (ACSI) o Deutsche Camping Club (DCC), els principals clubs campistes d’Alemanya, Holanda i que agrupen 21 milions de persones.

Abans d’iniciar-se el sopar es va fer un reconeixement als diferents presidents que han liderat Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre durant aquests 40 anys. Són Francesc Font de Rubinat, primer president des de l’any 1977; Enric Pàmies -a títol pòstum- i Berta Cabré, actual presidenta.

Així mateix, es va realitzar un reconeixement especial al Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. Tal com assegurava Berta Cabré, “la Diputació ha fet una gran tasca de promoció de tot el sector campista a la nostra província. Sense ells, segurament no seríem una zona referent per als francesos, alemanys, belgues i holandesos”. Finalment, i abans d’un divertit monòleg de Javier Sancho –conductor de l’acte-, també es va retre homenatge a tots els càmpings que formen part de l’Associació avui en dia.

Actualment, el sector campista a la província de Tarragona ofereix el 40% de les places turístiques. Durant l’any 2016 es van generar més de 8 milions de pernoctacions i va atreure més de 2 milions de visitants. Aquestes xifres representen un creixement constant en els últims anys, gràcies a la millora continuada que estan duent a terme molts dels càmpings i a la recerca d’una millor qualitat, a través de la innovació, per oferir una estada vacacional amb un elevat percentatge de satisfacció.

Sobre la FEHT

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament i la restauració de la província de Tarragona. El seu objectiu principal és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, més concretament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada i els Patronats de Turisme de Salou, Cambrils i Vila-seca, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Integra les següents organitzacions professionals: l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona; l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; l’Associació d’Hotels de Tarragona; l’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre; l’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada i l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. PortAventura World també és soci de la FEHT com a empresa turística estratègica de la zona.

La FEHT està estretament lligada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT) i a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquesta federació exerceix de nexe entre els empresaris i la innovació i recerca per a la millora de la competitivitat i excel·lència del sector turístic a la província de Tarragona. www.feht-turisme.org

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)