El bon temps confirma les expectatives positives d’ocupació a la Costa Daurada

La Federació de Turisme de Tarragona (FEHT) fa una valoració positiva d’aquesta Setmana Santa. La bona meteorologia de la que la Costa Daurada ha gaudit aquests dies, sumada a les diferents activitats organitzades per municipis com Salou, Cambrils i Vila-seca-La Pineda, ha permès que els hotels, càmpings i apartaments turístics de la zona hagin registrat unes dades d’ocupació positives.

Pel que fa als hotelers, el sector es mostra sastisfet amb les ocupacions assolides per Setmana Santa i manifesten que “ha anat millor del que esperaven”. El motiu és que hi ha hagut moltes reserves d’última hora, que s’han fet directament als mostradors de les recepcions o bé per internet, segons dades extretes per l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda.

Segons ha indicat el president de l’entitat, Eduard Farriol, per divendres, dissabte i diumenge ha estat difícil trobar habitacions buides als hotels, molts dels quals han tingut uns percentatges d’ocupació alts, fregant el ple. Des de l’Associació destaquen que aquestes xifres s’han registrat en tan sols el 60% dels establiments que han pogut obrir (una cinquantena d’ells). La resta d’hotels que encara són tancats tenen previst obrir de cara als mesos d’abril i maig.

Pel que fa als apartaments turístics, com senyala Quim Cristià, secretari de l’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada, “s’han complert les expectatives i no s’han registrat cancelacions. Les ventes d’última hora han funcionat molt bé i les previsions han millorat una mica respecte al que es preveia, situant una ocupació fregant el 80%”. Cristià senyala que la venta d’última hora és molt impusiva ja que és fa a l’últim minut i sempre pendent de la meteorologia.

Finalment, els Càmpings han confirmat les bones dades previstes abans d’aquest periode vacacional, registrant unes ocupacions del 65% en parcel·la i del 90% en bungalows, segons informa l’Associació de Càmpings de Tarragona i Terre de l’Ebre.

En relació a l’origen dels turistes que han visitat la Costa Daurada aquests dies, la majoria han provingut de Catalunya, Aragó, Navarra i País Basc. A nivell internacional, el públic francès ha estat un cop més el més nombrós en aquestes dates. Per tipologia de visitant, la Costa Daurada espera l’arribada d’un públic eminentment familiar, ja que la zona està centrada en aquest tipus de visitant com demostra que Salou, Cambrils i Vila-seca-La Pineda han estat certificades com Destinació de Turisme Familiar per la Agència Catalana de Turisme.

Activitats per tota la família

La Costa Daurada ha ofert durant aquests dies un bon grapat de propostes per atraure als visitants: Cambrils, per part seva, ha tornat a ser l’escenari del Ball Esportiu mundial aquesta Setmana Santa ja que ha acollit al seu pavelló municipal el D.O. World Dancesport 2016 de balls esportius, que preveu una participació de prop de 2.500 esportistes de 30 països diferents. Tanmateix, el municipi ha estat la seu del Costa Daurada Cup, que ha reunit 2.000 persones entre esportistes i acompanyants, i d’un torneig de bàsquet que ha aplegat 750 participants i més de 400 acompanyants. Salou ha acollit el torneig Mare Nostrum, que compren les disciplines també de futbol i bàsquet. El municipi ha acollit més de 4.900 esportistes de 320 equips de tot el món. Finalment, Vila-seca-la Pineda també ha acollit diverses proves esportives..

La FEHT (Federació de Turisme de Tarragona) integra tot el sector turístic de la província de Tarragona, i inclou les associacions: Associació Hotelera de Salou, Cambrils, Vila-seca-La Pineda; Apartaments Turístics de la Costa Daurada; Empresaris d’Hostaleria de la província de Tarragona; els hotels de Tarragona, Càmpings de Tarragona i Terres de l’Ebre, les Agències Receptives de la Costa Daurada i PortAventura World. El seu objectiu és la defensa de les empreses turístiques basades a la Costa Daurada i promoció d’aquesta zona, que passa per ser una de les destinacions de vacances més importants d’Europa.

TV3 va difondre una notícia sobre ocupació i turisme rus que podeu veure clicant en el següent enllaç.

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-migdia/la-costa-daurada-amb-esperances-de-recuperar-part-del-turisme-rus/video/5591274/

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)