Eduard Farriol diu que la consulta sobre BCN World és ‘innecessària’

 

El president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Eduard Farriol, ha estat entrevistat aquesta setmana per diversos mitjans de comunicació, entre ells, El País i TV3, arran del debat polític que s’està produint al voltant de BCN World.

Farriol és contundent en afirmar que “la consulta” que demanen el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, “és innecessària perquè ja es fa fer el passat 20 de desembre -data de les eleccions- i ara allò que han de fer els polítics és començar a treballar per no perdre una inversió tan important”.

“BCN World és un tema de debat tècnic i polític i no per exposar-lo a debat popular, de la mateixa manera que no posem a debat, cada vegada, la construció de grans infraestructures”, puntualitza. Ara, això sí, “tècnics i polítics han de ser conscients d’acotar i controlar aquelles activitats sensibles relacionades amb el joc”.

La província de Tarragona, a dia d’avui, té un 21,9% d’atur, “i una inversió d’aquesta envergadurà crearà milers de llocs de treball directes i indirectes, no només amb la construcció, sinó també amb la pròpia activitat i serveis que s’han de dotar. Si els polítics creuen que s’han de permetre fer consultes i criticar projectes d’aquesta magnitud, crec que s’equivoquen”, opina el president. “Ningú, en aquests moments, no és en disposició de rebutjar inversions d’al voltant de 2.500 milions d’euros” i “tothom està d’acord en impulsar el complex d’oci i en el fet que vinguin cadenes internacionals, la qual cosa provocarà la internacionalització del projecte, del territori i del país”.

Recordem fa 25 anys, quan s’havia de construir PortAventura, ja va existir aquest debat i el temps ens ha demostrat que ha portat riquesa, noves inversions i més llocs de treball, recorda el president dels hotelers.

Veure insert d’Eduard Farriol a: Telenotícies Comarques TV3. TN Migdia: Min. 4.50.

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-comarques/telenoticies-barcelona-11022016/video/5583710/

 

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)