Disminueix un 20% el nombre de joves participants al Saloufest

L’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda és contrària a la celebració del Saloufest, però vol deixar clar que “respectem la iniciativa privada i no entrarem a valorar acords privats”.

Enguany, l’operativa ha decrescut un 20 per cent. S’ha passat de 9.500 estudiants, en tres torns, el 2015 a 7.500 estudiants.

Des de l’Associació, “confiem en el fet que aquest any sigui l’últim en què se celebri aquesta operativa, tot i que no és a les nostres mans aquesta decisió”.

L’entitat vol posar de manifest que el Saloufest és una gota d’aigua (un 5 per mil) dels milions de turistes que ens visitaran durant 2016. En aquest sentit, “el nombre de assistents al Saloufest és, en termes quantitatius, molt reduït si ho comparem amb els turistes que arriben a la zona durant els mateixos dies i al llarg de l’any”, afirma Eduard Farriol, president dels hotelers.

Així mateix, és important destacar que durant la Setmana Santa se celebraran dos grans tornejos esportius per a joves d’entre 5 a 19 anys. El Mare Nostrum Cup, de bàsquet i futbol. Comptant només els participants d’un dia del torneig (3.000 nens amb les seves respectives famílies, unes 2.500) ja quasi arribaríem al total de possibles assistents al Saloufest.

El Mare Nostrum Cup exemplifica dos del atractius turístics que caracteritzen la zona: famílies i esports. Prova d’això són els diferents segells de Turisme Familiar i Esportiu que tenen els municipis del territori.

A més, tindrem turisme sènior i molt de turisme familiar atret per PortAventura, que obre el 18 de març.

Sota el nostre punt de vista, diu, Farriol, “aquests col·lectius són els que creiem que reflecteixen la imatge fidel d’allò que és Salou i la Costa Daurada centre”.

I afegeix que considerem que “el Saloufest tindrà l’impacte que els mitjans de comunicació vulguin que tingui. Insistim: Ja hem apuntat abans que les dates en què se celebra el festival universitari coincideixen amb la celebració de tornejos de futbol i bàsquet que atrauen, entre nens participants i famílies, unes 6.000 persones.

Diu Farriol que “ens consta que els estudiants del Saloufest estan buscant altres destinacions per celebrar el festival, arran de l’oposició i la pressió que han exercit diferents agents, l’Administració local i els propis hotelers. Per nosaltres, no és un tipus de turisme pel qual hi apostem, però l’operativa existeix i no ens podem posar en les polítiques de cada empresa ni prohibir, tampoc, contractacions”.

(Notícia amb les valoracions dels hotelers publicada a El Punt-Avui el passat dia 27-2-2016)

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/945131-salou-estudia-prohibir-lus-del-seu-nom-al-festival-saloufest.html

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)