Comunicat – Mesures Covid-19 Octubre

Davant el tancament preventiu durant 15 dies de bars, restaurants, parcs d’atraccions i la reducció d’aforament en establiments turístics per tractar de revertir l’afectació de la Covid-19, la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) es vol manifestar en els següents termes:

  • La FEHT és conscient de la delicada situació sanitària que viu el país. Tot i això, lamentem l’aplicació d’aquestes noves restriccions que estan provocant que empitjori la ja extremadament delicada situació dels sectors turístics i de la restauració de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. Desitgem que aquestes noves mesures tinguin la menor durada possible.
  • La FEHT reconeix públicament l’esforç titànic fet per tots els empresaris i empresàries del nostre sector a l’hora de realitzar les inversions pertinents per tal d’aplicar totes les mesures de seguretat dins els seus establiments, així com formant al seu personal i sol·licitant als clients que compleixin les normatives en tot moment. També volem agrair la predisposició i col·laboració de tots els treballadors i treballadores per dur a terme amb la màxima professionalitat les seves tasques durant aquesta complicada situació.
  • Ens mostrem molt preocupats per la situació del nostre sector, estem vivint un any realment molt complicat per la total disminució d’ingressos i amb el fet que hem d’aplicar mesures unilaterals que tenen una enorme repercussió sobre els nostres establiments sense cap mena de planificació, ni previsió.
  • Per això, tornem a reclamar públicament a les administracions competents -locals, autonòmiques i estatals- que també aprovin i apliquin mesures urgents, contundents i eficients que ajudin de forma directa al nostre sector, a fi de poder garantir la supervivència. Desitgem que totes les ajudes anunciades des d’Europa arribin definitivament per recolzar al sector turístic i hostaler de la província, el qual genera un PIB específic turístic i un impacte del 25,70% respecte al total.
  • La FEHT vol encoratjar a tots els ciutadans i ciutadanes a complir amb les mesures que es vagin dictant per tal d’intentar revertir la situació actual de la Covid-19. És un moment de màxima responsabilitat per a tothom i, tot i que hi ha mesures que són molt perjudicials per als empresaris, treballadors i, en general, per a tota la societat, són fonamentals perquè, tan aviat com sigui possible, tots puguem tornar a gaudir dels restaurants, bars, hotels, càmpings, apartaments, parcs d’atraccions, activitats lúdiques… de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre amb la normalitat i tranquil·litat que ho fèiem fins a l’arribada d’aquesta pandèmia.

Leave a comment

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)