Comunicat – Desescalada confinament

Davant la proposta de desescalada del confinament presentada pel Gobierno de España, la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona vol comunicar el següent:

  • Celebrem que amb les mesures anunciades, tal com desitjàvem, a finals de juny es pugui arribar a una “nova normalitat” amb establiments d’allotjament i restauració oberts.
  • Tot i això, restem a l’espera de conèixer el detall de la nova normativa que hauran de seguir els hotels, càmpings, apartaments i restaurants a l’hora d’obrir per tal d’oferir els seus serveis amb total garantia i seguretat per a tothom, tant per als clients, com per als treballadors.
  • Tanmateix, des de la FEHT restem a l’expectativa de veure com reaccionen els diferents mercats, tant el de proximitat, com el nacional i l’internacional, respecte a aquesta “nova normalitat”. Cal tenir en compte que si per diversos motius com poden ser, per exemple, la por a un contagi o la pèrdua de poder adquisitiu, els turistes no ens visiten, el sector turístic seguirà patint una afectació severa que afectarà, tant al futur de les empreses, com als llocs de feina que es generaran, amb el greu perjudici socioeconòmic que aquest fet provocarà a la nostra província.
  • Per això, des de la FEHT, seguim reclamant a totes les Administracions -locals, autonòmiques i estatals-, ajudes efectives, reals i immediates, així com condonacions d’impostos per tal que el sector turístic pugui seguir exercint, a curt termini, com un dels motors socioeconòmics de la província de Tarragona.
  • Alhora, restem a l’espera de conèixer altres aspectes crucials per al nostre sector com, per exemple, saber si s’obriran les fronteres i quan, nous aspectes sobre la contractació laboral durant les diferents fases de la desescalada, la normativa concreta per assegurar l’obertura dels diferents establiments, les noves condicions per viatjar en avió i en tren…
  • Per acabar, però no menys important, des de la FEHT i en nom de totes les Associacions que en formen part, volem tornar a agrair públicament als milers de professionals, tant sanitaris com d’altres sectors, que estan ajudant a pal·liar les greus conseqüències d’aquesta pandèmia amb el seu esforç, treball i implicació. Moltes gràcies!

Leave a comment

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)