Celia Galera, concurs Rethink Hotel III Salou: ‘El turista europeu valora cada cop més la sensibilitat amb el medi ambient i opta per instal·lacions de turisme responsable’

‘La sostenibilitat hotelera és un valor afegit i revaloritza la destinació turística’

‘El turista europeu cada cop més valora la sensibilitat del sector hoteler amb el medi ambient i opta per instal·lacions de turisme responsable’. Amb aquestes paraules argumentava ahir la directora general del Grupo Hábitat Futura, Celia Galera, la presa de consciència que hauria de tenir el sector turístic, en general, perquè contempli la necessitat de compromís a l’hora d’apostar per la sostenibilitat en la rehabilitació i les inversions hoteleres.

Al llarg de la jornada d’ahir, en la què hi van assistir unes 150 persones, es van dur a terme, al Centre de Convencions de PortAventura, les Jornades Rethink Hotel III, la finalitat de les quals és la presentació del concurs pel reconeixement dels TOP 10 millors projectes de sostenibilitat i rehabilitació hotelera a Espanya.

En el marc de la Fira FITUR i de la mà de les entitats organitzadores i col·laboradores s’atorgarà aquest reconeixement. Així mateix, es publicaran oficialment els projectes seleccionats al web, així com en els canals dels Ministeris i institucions vinculades.

Al concurs Rethink Hotel s’hi pot inscriure qualsevol hotel que tingui previst implementar mesures de sostenibilitat o que les hagi implementat en els darrers anys. El termini de presentació finalitza el 30 de novembre de 2016.

Aquesta tercera edició de Rethink Hotel compta amb el suport de l’Institut del Turisme Responsable, pàrtner estratègic, que a la seva vegada està patrocinat per l’Organització Mundial del Turisme i per la Unesco.

Això significa que les bases d’aquesta tercera edició estan alineades amb els 17 objectius de Nacions Unides. Fins ara, els cinc criteris sobre els quals es basa el concurs són: sostenibilitat ambiental, sostenibilitat de l’edifici i Responsabilitat Social Corporativa (RSC) i màrqueting.

La alineació amb els 17 objectius esmentats incorpora dos elements de judici més: la conservació del patrimoni cultural i l’accessibilitat universal als establiments.

Els beneficis que implica per l’empresariat hoteler el fet d’incorporar mesures de sostenibilitat en el seu establiment significa una ‘reducció de costos, d’energia i recursos’ i tot això comporta, implícit, un ‘estalvi econòmic’. Si el sector turístic espanyol apostés per la implantació de plans i eficiència energètica es podrien estalviar 201 milions d’euros a l’any i s’evitaria l’emissió de 835.000 tones de CO2 a l’atmosfera.

La sostenibilitat implica un valor estratègic de promoció per a l’hotel, perquè ‘pot ser un element diferenciador’, apuntava Galera. De fet, el 90% dels viatgers escollirien un hotel sostenible i el 34% estaria disposat a pagar més per allotjar-se en ells. El 30% dels viatgers de negocis ja busquen hotels responsables, segons dades de l’Institut de Turisme Responsable (ITR), Global Sustainable Tourisme Council, Tripadvisor.

La implementació de tals mesures de sostenibilitat en el parc hoteler comporta una ‘revalorització de la destinació’, ja que cada cop ‘són més els turistes del nord d’Europa que tenen en compte la sensibilitat ambiental en les seves experiències d’oci i descans, tant en els hotels en què s’allotgen, com en les pròpies destinacions’.

http://www.rethinkhotel.com

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)