Bones expectatives del mercat alemany a la Costa Daurada de cara al 2018

La Costa Daurada aposta per la diversificació dels mercats emissors de turistes. Fruit de les gestions posades en marxa per la Federació d’Empresaris d’Hosteleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), recentment diversos directius de FTI Touristik, el quart tour operador més important d’Alemanya, i representants de Sidetours Incoming Services, una de les agències de viatge receptives més importants especialitzada en el mercat alemany, van visitar Salou, Cambrils i Vila-seca, La Pineda amb l’objectiu d’augmentar les operacions de cara a l’any vinent.

Actualment, FTI Touristik, aporta al voltant de 15.000 clients a la Costa Daurada. Així, el director general de FTI Touristik a Alemanya, Sven Schikarsky, afirma que l’any que ve “hi pot haver un 50% més de turistes alemanys a Salou, Cambrils i Vila-seca, La Pineda. Creiem que aquesta destinació té un potencial de 40 o 50 mil clients a l’any”.

Sidetours Incoming Services és l’agència receptiva que representa, en exclusiva, a Espanya i Portugal, el Grup FTI. Ambdues empreses, de manera conjunta, han inclòs a les seves estratègies de futur a curt termini l’increment de passatgers a la Costa Daurada. Sidetours Incoming Services ja porta anys operant a la zona, però en aquesta nova estratègia s’inclou l’obertura d’una delegació física que s’unirà a les ja existents de Mallorca, Eivissa, Menorca, Costa Brava, Costa del Sol, Costa de la Llum, Lisboa, Algarve i Madeira, amb l’objectiu de tenir presència permanent a la destinació i donar suport in situ a les operatives dels touroperadors.

Durant la seva estada, de l’11 al 14 de setembre, els directius de FTI Touristik i Sidetours Incoming Services van visitar Salou, Cambrils i Vila-seca, La Pineda, així com diversos hotels de la zona i PortAventura. També van fer reunions de treball i presentacions d’empresa amb els responsables del sector turístic de la Costa Daurada.

Eduard Farriol, president de la FEHT ha assenyalat que “és molt important que touroperadors d’aquesta categoria mundial com FTI Touristik ens visitin per conèixer de primera mà la nostra destinació; així han pogut comprovar que hem renovat i millorat substancialment la nostra planta hotelera i que la Costa Daurada aporta una oferta de relax i oci molt interessant i atractiva pels turistes alemanys”. Així mateix, assenyala que “estem molt orgullosos que una de les agències receptives més importants del mercat espanyol, com és Sidetours Incoming Services prengui la determinació d’obrir una delegació a la Costa Daurada; és un molt bon senyal i indica que la destinació continua aportant un valor diferencial pels turistes europeus”.

La delegació de FTI Touristik va comptar amb la presència de dos dels seus alts directius com Sven Schikarsky i Manuel Morales. Per part de l’agència de viatges receptiva Sidetours Incoming Services, van visitar la zona Francisco González, CEO i director general; Pablo Méndez-Trelles, director a la Península i Portugal; Manoel Duran, Key Account del mercat alemany; Joan Carles Osso Pàmies, Regional Manager a Catalunya, i Óscar Tabuenca, Senior Contracting Manager. Tots ells van ser acompanyats en la seva visita a la Costa Daurada per membres de la FEHT, com Eduard Farriol, president; Carlos Ferrer, vicepresident, i Marta Álvarez, gerent; a més de representants de les diferents administracions locals com Marc Montagut, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Salou; Mercè Dalmau, regidora de Turisme de Cambrils; Pere Segura, regidor de Turisme de Vila-seca; Marta Farrero, gerent del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona; així com de directors comercals de diverses cadenes hoteleres amb presència a la zona.

Farriol apunta que “l’any 2016 el mercat alemany fou el sisè en nombre de pernoctacions, i aquest any, fins a l’agost, ja hem tingut un creixement aproximat de l’11%; però considerem que encara tenim molt més potencial per créixer en aquest mercat tan important i proper”. A més, afirma que “un dels objectius del Pla de Promoció entre els municipis de Salou, Cambrils i Vila-seca, La Pineda, conjuntament amb la FEHT, és el d’incrementar el nombre de visitants del mercat alemany i que el coneixement de la zona augmenti entre els professionals; per això continuarem treballant per promoure’ns en aquest mercat, col·laborant colze a colze amb els touroperadors”. Farriol conclou agraïnt la visita dels directius de FTI Touristik i Sidetours Incoming Services, “creiem que ha estat una trobada molt productiva i properament en veurem els fruits”.

FTI Touristik

L’empresa matriu de FTI Touristik, FTI Group, amb seu a Munich, a tot el món, té més de 5 milions de viatgers i l’objectiu és créixer un mínim d’un 10 per cent cada any. Enguany, ha facturat un 21 per cent mes que l’any 2016.

El grup dóna feina a prop de 7.000 persones i esdevé el quart operador més gran d’Europa en volum de vendes (2.750 milions d’euros, dades de 2015-2016), únicament superat per TUI Alemanya, Thomas Cook i DER. A l’exercici econòmic 2015-16, 4,7 milions de turistes van viatjar amb els operadors turístics de FTI Group.

Sidetours Incoming Services

Sidetours Incoming Services és una de les principals agències de viatge receptives espanyoles amb més de 40 anys d’experiència i més de 400 treballadors directes al servei de la indústria turística. Les seves oficines centrals són a Palma de Mallorca i comta amb delegacions a Eivissa, Menorca, Costa del Sol, Costa Brava, Costa Blanca, Costa de la Llum i Madrid. A Portugal, també tenen oficines receptives, concretament, a Lisboa, Algarve i Madeira.

Molt centrats en el turisme alemany, representen diversos touroperadors internacionals i nacionals. Al 2016 van gestionar més de 1,2 milions de passatgers i van obtenir una facturació superior als 336 milions d’euros.

La FEHT i els Patronats de Turisme: treballant junts per la Costa Daurada

La FEHT, Federació Empresarial d’Hosteleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresaral de l’allotjament i la restauració de la província de Tarragona. El seu objectiu principal és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent a la demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia ejemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, més concretament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada i els Patronats de Turisme de Salou, Cambrils i Vila-seca, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Integra les següents organitzacions professionals: l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona, l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, l’Associació d’Hotels de Tarragona, l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre, l’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada i l’Associació de Càmpins de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. PortAventura World també és soci de la FEHT com a empresa turística estratègica de la zona.

La FEHT està estretament lligada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya i a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquesta federació exerceix de nexe entre els empresaris i la innovació i investigació per a la millora de la competitivitat i excel·lència del sector turístic a la província de Tarragona. www.feht-turisme.org

 

 

 

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)