Bioscore i l’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre s’alien per impulsar la sostenibilitat en tots els seus allotjaments associats

L’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre aposta per Bioscore, l’únic sistema de gestió de sostenibilitat sectorial amb múltiples funcionalitats, com ara una àrea de certificacions, gestió de consums, calculadora d’empremta hídrica, càlcul d’empremta de carboni, memòries de sostenibilitat i informes de sostenibilitat i que estableix plans d’acció per obtenir certificats de sostenibilitat.

Aquesta aliança arriba en el millor moment de l’startup ja que, recentment, Booking.com reconeix la certificació Bioscore i destaca al seu lloc web els allotjaments certificats per Bioscore com a sostenibles amb la seva màxima qualificació. Aquesta aliança s’emmarca en l’estratègia de Bioscore, basada en acords amb Agències de Viatges Online per aportar serveis de valor en matèria de sostenibilitat per tal de millorar el posicionament dels clients.

La tendència és clara, s’espera un augment significatiu en el nombre de viatgers que optaran per allotjaments sostenibles els propers anys. La generació més jove, coneguda com els “viatgers conscients”, cerca experiències que siguin respectuoses amb el medi ambient i socialment responsables. Amb el suport de Bioscore, els hotels de l’Associació Hotelera atrauran aquesta creixent base de viatgers, diferenciant-se al mercat i aconseguint una major rendibilitat a llarg termini.

L’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre porta des de 1989 treballant amb l’objectiu de donar suport, assessorament i ajut necessari al sector de l’hoteleria i restauració local per fer de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre una de les zones de principal referència turística de Catalunya. El principal objectiu de l’Associació Hotelera és la representació i la defensa unitària dels interessos del sector hoteler de la província i satisfer les necessitats dels professionals i les empreses hoteleres establint un vincle d’unió que fomenti l’intercanvi d’inquietuds, experiències i coneixements. Ara la seva prioritat és encaminar-se cap a la competitivitat i la sostenibilitat del sector. Com a gran repte de futur, la sostenibilitat serà un dels eixos fonamentals de la seva activitat, que definirà vectors importants de les tendències del futur.

Víctor Monzón, CEO de Bioscore, apunta que “Bioscore aporta la innovació i tecnologia que el sector necessita per construir plegats un futur millor. Estem segurs que aquesta aliança permetrà ajudar més allotjaments en el seu camí cap a la sostenibilitat, d’una manera senzilla i digitalitzada”. L’eina de Bioscore constitueix un gran suport per posar en marxa diferents mesures de sostenibilitat, des de la situació davant d’emissions atmosfèriques, aspectes energètics, consum i usos de l’aigua, residus, fins a accions relacionades amb la restauració i l’ús d’aliments o la responsabilitat social corporativa.

Actualment, la seva plataforma està funcionant a ple rendiment, amb més de 35.000 allotjaments valorats i amb més de 700 allotjaments que utilitzen el programari propi de Bioscore amb múltiples funcionalitats per alinear la seva estratègia, comunicació, gestió de RRHH, marc legal i oportunitats amb els principals objectius de sostenibilitat i altres iniciatives com la Global Reporting Initiative (GRI).

Albert Savé, president de l’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre, aposta per integrar en major grau i a curt termini la sostenibilitat als establiments hotelers de la província de Tarragona, amb la finalitat de tenir un model de turisme més sostenible i segur. “Els hotels de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre porten ja moltíssims anys posant en pràctica mesures que col·laboren amb el medi ambient; no obstant això, considerem important que, amb l’ajuda de Bioscore, s’animin a ampliar els seus coneixements en accions vinculades a la sostenibilitat i aplicar-les als propis establiments, millorant així la imatge percebuda dels hotels”.

La consultora Unlimited Disruptive Solutions Advisors ha facilitat l’acord amb Bioscore, en les funcions d’assessoria de l’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)