Berta Cabré, nomenada vicepresidenta de la ConfeCat

Berta Cabré, actual presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona, ha estat nomenada vicepresidenta de la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya (ConfeCat), l’entitat empresarial que agrupa i representa a les principals associacions i federacions d’allotjament turístic i de restauració de Catalunya. A més d’aquesta vicepresidència, la FEHT està representada a la principal patronal catalana del sector per Eduard Farriol -anterior president de la FEHT- com a vocal.

En el decurs de l’Assemblea general que la ConfeCat va celebrar ahir, l’empresari hoteler Santiago García-Nieto va ser reelegit per unanimitat com a president de l’entitat. Cabré ha anunciat que “estem molt orgullosos que la província de Tarragona tingui dos representants a la nova junta de la ConfeCat, això demostra la importància que té el turisme de la nostra província per a tota Catalunya”. Cal destacar que, actualment, la FEHT representa al 90% de les places turístiques -hotels, càmpings i apartaments turístics- de la província de Tarragona.

Per la seva banda, Santiago García-Nieto ha focalitzat l’objectiu principal de l’entitat en superar l’actual moment i treballar per establir i desenvolupar les bases per a la seva recuperació. Per fer-ho, el president de la ConfeCat va puntualitzar que “necessitem una resposta i una implicació efectiva i suficient que encara no ha arribat per part de les administracions competents, per ajudar a un dels sectors més afectats” recordant que “està en joc la supervivència de milers d’empreses i milers de llocs de treball a Catalunya”.

Els membres de l’actual Junta de la ConfeCat són:

 • Santiago García-Nieto, President de la ConfeCat – Vicepresident del Gremi d’Hostaleria del Maresme
 • Joan Gaspart, Vicepresident de la ConfeCat – President de la Federació Provincial d’Hostaleria de Barcelona
 • Antoni Escudero, Vicepresident de la ConfeCat – President de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona
 • Berta Cabré, Vicepresidenta de la ConfeCat – Presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona
 • Josep Castellarnau, Vicepresident de la ConfeCat – President de la Federació d’Hostaleria de Lleida
 • Oskar Stöber, Interventor de la ConfeCat – President del Gremi d’Hostaleria de Sitges
 • Jordi Mestre, Tresorer de la ConfeCat – President del Gremi d’Hotels de Barcelona
 • David Riba, Vocal de la ConfeCat – President de Federació Catalana d’Apartaments Turístics
 • Pere Chias, Vocal de la ConfeCat – President del Gremi de Restauració de Barcelona
 • Eduard Farriol, Vocal de la ConfeCat – Membre de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona
 • Manel Casals, Secretari general de la ConfeCat

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)