Agost registra un 2% d’increment en les pernoctacions arribant al 90% d’ocupació

Bona valoració per part dels responsables dels allotjaments turístics dels municipis del centre de la Costa Daurada amb els resultats oficials d’ocupació obtinguts durant el mes d’agost, facilitats per l’Observatori Turístic del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya. Així, el president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Eduard Farriol, ha assenyalat que “al mes d’agost a Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda, les pernoctacions han augmentat un 2% respecte al mateix mes de l’any 2016, arribant a la xifra de 2.452.131”. El mateix percentatge d’increment -un 2%- s’ha registrat a tota la província de Tarragona, amb una ocupació del 83,9%.

En els tres municipis del centre de la Costa Daurada, l’ocupació global ha arribat fins al 89,8%. Més concretament, els hotels han aconseguit el 93,2%, els càmpings el 82,8% i els apartaments el 85,5%. L’estada mitjana ha estat de 5 nits, molt similar a la dels anys anteriors.

L’increment en pernoctacions ve donat per un creixement del mercat nacional (3,76%), rus (33,4%), italià (25,8%) -tot i que encara és minoritari a la Costa Daurada-, i també d’altres mercats, sobretot de països de l’Europa de l’Est, com poden ser la República Txeca, Eslovàquia, Polònia i Bulgària, que cada cop tenen més presència entre nosaltres, “atesa la bona tasca de promoció de la nostra destinació que s’ha dut a terme en els darrers anys en aquesta zona”, conclou Farriol.

Així doncs, a nivell global, Farriol apunta que “s’han confirmat les perspectives positives que existien a l’inici del període estival”.

Setembre es presenta similar a l’any passat

La previsió d’ocupació pel mes de setembre als establiments hotelers de Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda és positiva. El president de la FEHT comenta que “l’any passat vam arribar a gairebé al 80% i enguany, tot i que encara ens queden algunes places per vendre, esperem que les xifres siguin similars”. La climatologia, en aquest sentit, serà clau per tenir bons resultats i que es produeixi una venda de darrera hora que ajudaria a omplir les places que encara resten, sobretot, pels caps de setmana.

Al sector del càmping el mes de setembre també es preveu similar a l’any passat. “Fins l’11 de setembre, l’ocupació en bungalous serà alta i a partir d’aquesta data ja baixarà perquè s’acaben les vacances escolars”, indica el responsable de la FEHT.

Pel que fa al sector dels apartaments, “de moment, les vendes són semblants al 2016”. “Al setembre no hi ha tant de client d’apartament con poden tenir els hotels, ja que, per exemple, no ofereixen un servei de pensió completa”, puntualitza Farriol.

La FEHT i els Patronats de Turisme: treballant junts per la Costa Daurada

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament i la restauració de la província de Tarragona. El seu objectiu principal és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, més concretament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada i els Patronats de Turisme de Salou, Cambrils i Vila-seca, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Integra les següents organitzacions professionals: l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona; l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; l’Associació d’Hotels de Tarragona; l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre; l’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada i l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. PortAventura World també és soci de la FEHT com a empresa turística estratègica de la zona.

La FEHT està estretament lligada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT) i a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquesta federació exerceix de nexe entre els empresaris i la innovació i recerca per a la millora de la competitivitat i excel·lència del sector turístic a la província de Tarragona. www.feht-turisme.org

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)