90 persones participen a la la jornada ‘jornada ‘Del relat a l’acció: l’evolució al storydoing’

Davant la tendència que els nous públics busquen viure experiències que els connectin d’una forma més emocional amb les marques turístiques, el Laboratori d’Innovació i Intel·ligència Turística del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, han celebrat recentment la jornada ‘Del relat a l’acció: l’evolució al storydoing’per acostar a les empreses i gestors de destinacions el storydoing, una tècnica que situa el relat com a actiu estratègic en turisme.

L’esdeveniment, celebrat el passat 22 d’octubre a la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili a Vila-seca, va comptar amb les conferències de dos experts i una taula rodona de casos d’èxit amb les destinacions Illes Canàries i La Rioja, i les cadenes hoteleres Ona Hotels, NH Hotel Group i Barceló Hotel Group.

El van inaugurar Marta Nel·lo, degana de la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili, i Marta Farrero, directora tècnica del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, qui va explicar que la jornada se centra en el storydoingdes d’un enfocament més inspiracional, teòric i de casos d’èxit. El dia 30 va tenir lloc un Taller de Turisme en què la matèria es va abordar de forma pràctica per treballar l’estratègia de storydoingcom a eina per connectar amb els nostres públics.

El primer ponent, David Pueyo, director de Taula Estratègica i Projectes Transmèdia a Arena Media, va inspirar els assistents fent un recorregut per la comunicació transmèdia, des del storytelling al storydoing i storyliving convidant a deixar de fer només campanyes i començant a connectar amb els públics. Va posar de relleu la importància d’obrir canals allí on sigués l’audiència i de passar dels punts de contacte als punts de confiança a través del compromís, l’autenticitat, la participació i la transparència.

Álber Fernández, fundador i Director Creatiu a La Buena, va explicar com es pot  adaptar el storydoing, que és una forma de ser rellevant, entretingut i útil per a les persones, i la importància que té trobar un propòsit de marca per poder aplicar aquesta filosofia. A més, va destacar que cal implementar-ho per part de tota la companyia, de forma que tota l’empresa actuï en la mateixa línia.

La taula rodona va ser moderada per Miquel Alabern, director de Màrqueting Operacional a l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

Hi van participar els gestors de dues destinacions, María Méndez, directora gerent a Promotur Turismo de Canarias, que va explicar el cas de la campanya ‘The best climate in the world’ desenvolupada a països del nord d’Europa i centrada en el clima, l’atribut i argument promocional de referència de la marca Islas Canarias; i Eduardo Rodríguez, director general de Cultura y Turismo del Gobierno de La Rioja, que va mostrar dos casos d’aplicació del storydoing en la promoció d’una destinació d’interior per inspirar el client potencial i l’empenyi a viure les seves pròpies històries al territori, una acció de màrqueting sensorial olfactiu realitzada a Madrid i el maridatge de la destinació i la música aquest 2018 amb el videoclip de Malú i els continguts multimèdia d’oci vinculats.

Pel que fa als casos de l’àmbit empresarial, Rafael de Jorge, director de Màrqueting i Innovació a Ona Hotels, va presentar l’estratègia de storydoing a través dels cinc sentits d’Ona Hotels basada en el claim ‘un hotel per desconnectar’ i implementada en el seu nou hotel a Barcelona, Hotel Terra; Mireia Esteban, Global Brand Manager de NH Collection a NH Hotel Group, va explicar l’estratègia i implementació de la plataforma Feeltheextraordinary.com per part de la marca NH Collection, partint del fet que la seva essència de marca és que els hostes experimentin moments positius durant l’estada i post estada per convertir-se en records emocionants; i Antonio Bauzá, Deputy Marketing Director EMEA a Barceló Hotel Group, va compartir el cas de l’hotel concepte Barceló Emperatriz, el primer cinc estrelles de la marca a Madrid co-creat pels seus futurs hostes, les dones, en un moment en què el liderat femení ha adquirit un gran protagonisme.

Taller de Turisme

Dimarts passat, 30 d’octubre, es va impartir el Taller de Turisme ‘Storydoing i l’activació dels nostres públics i canals de comunicació’, a càrrec de l’expert David Pueyo, director de Taula Estratègica i Projectes Transmèdia d’Arena Media, que va recórrer el procés per dur a terme una estratègia de storydoing i les eines i tècniques a l’abast de les empreses i destinacions turístiques per aconseguir l’èxit.

En el taller es va treballar com activar estratègies gràcies a la filosofia “storydoing” per connectar amb els nostres públics d’una forma rellevant, integrada i eficaç en el temps.

Del #Tatu2018 se’n va celebrar una sessió a Costa Daurada al matí, a la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili a Vila-seca, i una sessió a Terres de l’Ebre a la tarda, al Campus Terres de l’Ebre de la URV.

 

 

 

 

 

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)