85% d’ocupació per Setmana Santa a la demarcació de Tarragona

La Setmana Santa del 2023 ha certificat la recuperació del sector turístic a la demarcació de Tarragona amb un gran protagonisme de l’ambient esportiu i familiar. Berta Cabré, presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) -l’entitat que representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació-, afirma que “finalment, calculem que l’ocupació mitjana en hotels, càmpings i apartaments ha estat al voltant del 85%. Entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua les ocupacions s’han apropat al 95%. Les reserves de darrera hora del mercat de proximitat han fet possible arribar a aquestes dades”.

Cabré n’ha fet una valoració positiva i ha destacat que aquestes dades superen lleugerament les de 2019: “enguany teníem més places hoteleres disponibles que l’any 2019 i les ocupacions han estat similars, per tant, hem tingut més visitants i pernoctacions”. Respecte a aquestes dades positives, Cabré ha assenyalat que “estem satisfets, aquesta Setmana Santa ens demostra que som una destinació forta i que els nostres visitants són fidels perquè hi troben tot allò que busquen per passar les seves vacances. El turisme torna a ser el que era, això vol dir que tornem a ser el sector que fa de locomotora socioeconòmica de la demarcació”.

Cabré també s’ha mostrat molt positiva respecte a la recuperació de les competicions esportives aquest any, “l’aposta que hem fet, tant el sector privat com el públic, per transformar-nos en una destinació de turisme esportiu és un èxit rotund. Gràcies a totes les competicions hem pogut garantir una Setmana Santa amb una bona ocupació i sense patir per si farà bon temps. Calculem que més de 30.000 esportistes i acompanyats han pernoctat als nostres establiments. El fet d’organitzar tantes competicions esportives per tota la demarcació fa que ens puguem planificar amb antelació i també ens ajuda molt a desestacionalitzar”.

Des d’ara, i fins a l’inici de la temporada estival, la demarcació de Tarragona serà visitada per grups d’estudiants que fan els tradicionals viatges de fi de curs, sèniors del centre d’Europa, famílies britàniques i irlandeses que viatgen amb els touroperadors que operen a l’Aeroport de Reus i esportistes i acompanyants que participen en moltes competicions i stages que s’organitzen. Durant els caps de setmana, seran les famílies i els grups d’amics procedents de zones de proximitat els que s’allotjaran en hotels, càmpings i apartaments turístics de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)