80 agents de viatges i diversos periodistes francesos descobreixen el potencial turístic de la Costa Daurada

Una vuitantena de professionals del turisme i diversos periodistes procedents de França han viscut durant tres dies -del 18 al 20 de setembre- el Costa Daurada Life. Es tracta d’un famtrip innovador amb experiències úniques, tant des del punt de vista d’oci i cultura, com lúdic, gastronòmic i paisatgístic per gaudir en primera persona de tota l’oferta turística de la Costa Daurada. Aquest programa ha estat organitzat per la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) i els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils i Vila-seca dins el pla de promoció turística de la Costa Daurada i, especialment, dels municipis del centre, Salou, Cambrils i Vila-seca. Alhora, el Costa Daurada Life ha comptat amb la col·laboració de l’oficina que l’Agència Catalana de Turisme té a París.

El principal objectiu del programa és que els agents de viatges i periodistes coneguin la destinació. “Per la Costa Daurada, el francès és el mercat estranger més important. De fet, el 2018 va representar gairebé un 12% de totes les pernoctacions realitzades, aportant-ne més de 2,4 milions” assenyala Eduard Farriol, president de la FEHT. “Donades aquestes xifres, cal que ens seguim promocionant contínuament per mostrar les nostres novetats i, per això, volíem que els professionals del turisme coneguessin a fons la destinació per després poder prescriure-la als seus clients o lectors dels mitjans de comunicació”.

El Costa Daurada Life va començar aquest dimecres, 18 de setembre, al matí amb la recepció de tots els participants a l’Hotel Gran Palas de La Pineda per part del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. L’acte de benvinguda va donar pas a la sortida organitzada a PortAventura World, amb visita a Ferrari Land. La tarda va estar protagonitzada per les experiències paisatgístiques que ofereixen Siurana i Poblet, que van comptar amb unes visites guiades. A la nit, el Club Nàutic de Salou va ser l’escenari que va acollir el sopar de benvinguda, presidit per l’Alcalde de Salou, Pere Granados. Després de sopar, els agents de viatges i periodistes van poder gaudir de l’espectacle de llum, aigua, so i color de les fonts cibernètiques del Passeig Jaume I de Salou i descobrir la tradició del correfoc.

Dijous al matí, les sales de convencions de l’Hotel Gran Palas van acollir un workshop en el qual van participar una trentena d’empreses turístiques del sector hoteler, càmpings i apartaments, així com del sector de la nàutica i de l’oci. Dites empreses van explicar la seva oferta, productes i serveis als participants al Costa Daurada Life. El mateix dia, va incloure una visita al Càmping & Resort Sangulí Salou, reconegut com a millor càmping d’Europa durant els dos darrers anys. Al migdia, Cambrils va ser la localitat que va acollir el grup amb una recepció presidida per l’alcaldessa, Camí Mendoza. El programa de dijous es va completar amb una visita guiada als monuments declarats Patrimoni Mundial a la Tàrraco Romana i també amb una ruta pel modernisme de Reus.

El darrer dia d’aquest famtrip ha estat protagonitzat per un creuer per la Costa Daurada, on els professionals del turisme de França han pogut veure des d’una altra perspectiva les localitats de Salou, Cambrils i Vila-seca. Després de descobrir els encants de la costa, tothom s’ha desplaçat a Vila-seca. Una visita guiada pel centre històric i un dinar al Castell de Vila-seca amb la presència de l’alcalde Pere Segura, han estat les dues experiències que han tancat el Costa Daurada Life.

El president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Lluís Soler, s’ha mostrat satisfet amb l’organització d’aquest esdeveniment “que ha permès que els agents de viatges i els periodistes que han vingut de França hagin pogut viure una experiència única i completa a la Costa Daurada”. Soler ha afegit que “durant tres dies, han pogut descobrir l’entorn tan divers amb poblacions d’interior, com Siurana i Poblet, i de costa, gaudir d’allotjaments de màxima qualitat i descobrir les possibilitats de la destinació”.

El Costa Daurada Life s’emmarca dins del pla de promoció turística de la Costa Daurada signat pels Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils i Vila-seca, conjuntament amb les associacions empresarials turístiques englobades dins de la FEHT i PortAventura World. Aquesta és una estratègia que busca aplicar els recursos obtinguts procedents de l’impost a les pernoctacions en establiments reglats per impulsar la comercialització i promoció dels productes i els serveis turístics del territori.

La FEHT i els Patronats de Turisme: treballant junts per la Costa Daurada

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament i la restauració de la província de Tarragona. El seu objectiu principal és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, més concretament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada i els Patronats de Turisme de Salou, Cambrils i Vila-seca, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Integra   les   següents   organitzacions   professionals:   l’Associació   d’Empresaris   d’Hostaleria   de la Província de Tarragona; l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; l’Associació d’Hotels de Tarragona; l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre; l’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada i l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. PortAventura World també és soci de la FEHT com a empresa turística estratègica de la zona.

La FEHT està estretament lligada al Departament d’Innovació Turística del centre tecnològic Eurecat i a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquesta federació exerceix de nexe entre els empresaris i la innovació i recerca per a la millora de la competitivitat i excel·lència del sector turístic a la província de Tarragona.

Leave a comment

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)