160 agents de viatge participen en un workshop de la Costa Daurada a Madrid

Els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils i Vila-seca conjuntament amb PortAventura World i la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), han presentat a Madrid l’oferta turística i les novetats de la Costa Daurada per a la temporada 2018.

A través d’un workshop amb presentacions personals d’empresaris i representants dels Patronats de Turisme s’ha informat a més de 150 agents de viatges de la Comunitat de Madrid, sobre l’àmplia oferta d’allotjament disponible, les múltiples activitats lúdiques, esportives, gastronòmiques i familiars que es duen a terme a la Costa Daurada i que poden ser d’interès per als turistes de Madrid. Aquesta acció s’emmarca dins el pla de promoció turística de la Costa Daurada signat pels Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils, Vila-seca, conjuntament amb les associacions empresarials turístiques englobades dins la FEHT i PortAventura World. Aquesta és una estratègia que busca aplicar els recursos obtinguts provinents de l’impost a les pernoctacions en establiments reglats per impulsar la comercialització i promoció dels productes i els serveis turístics del territori.

Mercè Dalmau, regidora de turisme de l’Ajuntament de Cambrils, una de les destinacions participants al workshop, ha manifestat que “any rere any, són molts els visitants de la Comunitat de Madrid que ens visiten, ja que principalment amb cotxe particular, però també amb l’AVE, tenen la platja i una zona especialitzada en turisme familiar, amb molts serveis, oci, cultura i una àmplia oferta d’allotjament de qualitat a dues hores i mitja. Per aquesta raó, creiem que és important donar a conèixer les novetats que podem oferir i reforçar el nostre posicionament a Madrid amb aquest tipus d’esdeveniments promocionals.”

Durant el workshop, representants de les destinacions de Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda han explicat el potencial de les seves poblacions i les característiques diferencials i úniques que ofereix la Costa Daurada. A més, els representants del sector empresarial s’han encarregat de descriure la seva àmplia oferta, les inversions realitzades i les novetats per a la present

Una de les principals novetats per a aquest 2018 serà el Costa Daurada Life, un fam trip per a 100 agents de viatges que, del 18 al 20 de maig, descobriran la Costa Daurada d’una forma diferent. Es tracta d’un esdeveniment innovador perquè els agents coneguin millor la destinació i el puguin prescriure als seus clients.

A més, atès que 2018 ha estat designat any del turisme cultural, aquesta ha estat una de les qüestions que més s’han donat a conèixer i és que la Costa Daurada té múltiples novetats i una oferta àmplia i atractiva en relació al patrimoni i cultura, on destaca, enguany, la inauguració de Mas Miró -la casa d’estiueig de Joan Miró- a Mont-roig del Camp, que reobrirà pròximament les seves portes després d’una remodelació; paratges Patrimoni de la Humanitat com la Tàrraco romana, el Monestir de Poblet o altres joies de l’arquitectura i del llegat Modernista; al Parc Samà a Cambrils; esdeveniments musicals com el 44 Festival Internacional de Música de Cambrils -amb concerts ja confirmats de Juanes, Jorge Drexler o Pastora Soler, entre molts altres artistes de primer nivell- o les Nits Daurades de Salou i l’àmplia programació de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca. També destaquen altres certàmens ja consolidats com el Festival Tarraco Viva o el Concurs de Castells.

PortAventura World, que va inaugurar la temporada el passat 23 de març, també va presentar les seves novetats. Aquest any Ferrari Land estrenarà una nova zona i cinc noves atraccions per als més petits, que se sumaran a les 11 que ja tenia el parc. Així mateix, PortAventura Park estrenarà, també una nova atracció, la casa de Woody Woodpecker, amb el nou personatge Big Bird.

Les empreses que han participat en la presentació han estat les cadenes hoteleres amb allotjaments a la zona com Estival Group, Grupo Reside, Ohtels, Mercure Atenea Aventura, Best Hotels, 4R Hotels, Group Palas i Four Elements. També han participat PortAventura World, el parc temàtic més visitat d’Espanya; Aquopolis Costa Daurada, el parc aquàtic de la Pineda, i l’Estació Nàutica Costa Daurada, que compta amb sis ports esportius amb tots els serveis.

En el transcurs d’aquesta jornada promocional també s’ha celebrat un dinar amb periodistes dels principals mitjans de comunicació especialitzats en turisme. Així, en un format distès, els representants del sector turístic de la Costa Daurada han compartit les seves expectatives i previsions per a aquest any.

La FEHT i els Patronats de Turisme: treballant junts per la Costa Daurada

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament i la restauració de la província de Tarragona. El seu objectiu principal és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, més concretament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada i els Patronats de Turisme de Salou, Cambrils i Vila-seca, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Integra les següents organitzacions professionals: l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona; l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; l’Associació d’Hotels de Tarragona; l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre; l’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada i l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. PortAventura World també és soci de la FEHT com a empresa turística estratègica de la zona.

La FEHT està estretament lligada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT) i a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquesta federació exerceix de nexe entre els empresaris i la innovació i recerca per a la millora de la competitivitat i excel·lència del sector turístic a la província de Tarragona. www.feht-turisme.org

 

 

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)