1.500 persones assisteixen a les Jornades Treballa al Turisme de la FEHT

La V Jornada ‘Treballa al Turisme’, organitzada per la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) -l’entitat que representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació-, celebrada a firaReus Events, ha posat en contacte més de 40 empreses turístiques de la Costa Daurada amb 1.500 persones interessades a treballar al sector turístic. Aquest és un esdeveniment únic al sector turístic de Catalunya i està impulsat per la FEHT i per totes les associacions que en formen part.

Berta Cabré, presidenta de la FEHT, ha valorat la V Jornada Treballa al Turisme molt positivament, “estem molt contents per la rebuda d’aquesta cinquena edició, tant per al nombre d’empreses participants, però sobretot per les 1.500 persones interessades a treballar al nostre sector. Sense dubte, ha estat l’edició amb més persones inscrites”. A més, ha afegit que “el tema laboral és un dels principals reptes que el sector turístic té enguany. A causa de la pandèmia molts dels nostres treballadors van haver de recol·locar-se en d’altres sectors. Ara, ens costa torna a recuperar les plantilles”. Tot i això, Cabré ha explicat que “avui tornem a comprovar que la gent té ganes de tornar a treballar al turisme, cal recordar que, actualment, el 90% de les nostres plantilles tenen contracte fix”.

El perfil del demandant de feina al sector turístic és molt divers. Així, a la V Jornada hi ha assistit, tant estudiants que volen una feina per a la temporada estival, com també persones de totes les edats a l’atur i en situació de recerca de feina. Els oficis més demandats són: cambrer/cambrera de pisos, personal de manteniment, recepcionista, animadors i tots aquells relacionats amb la restauració, com cambrers o cuiners.

Les 1.500 persones aspirants han estat entrevistades personalment per les empreses que han volgut visitar durant la seva participació en la Jornada i han pogut lliurar el seu currículum al total d’empreses. Cal recordar que aquesta iniciativa es va idear per tal de facilitar i optimitzar el procés de recerca de feina, tant de cara als aspirants, com a les mateixes empreses.

La V Jornada Treballa al Turisme a la Costa Daurada ha comptat amb la col·laboració de Reus Promoció de l’Ajuntament de Reus i del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)