1.500 persones assisteixen a les Jornades Treballa al Turisme de la FEHT

La 6a Jornada ‘Treballa al Turisme’, conjuntament per la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona -l’entitat que representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació-, la Cambra de Comerç de Reus i que compta amb la col·laboració del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya celebrada a firaReus Events, ha posat en contacte més de 40 empreses turístiques de la Costa Daurada amb 1.500 persones interessades a treballar al sector turístic. Aquest és un esdeveniment únic al sector turístic de Catalunya i està impulsat per la FEHT i per totes les associacions que en formen part.

Berta Cabré, presidenta de la FEHT, ha valorat la 6a Jornada Treballa al Turisme molt positivament, “es tracta d’un esdeveniment ja plenament consolidat al nostre territori, enguany oferim més de 1.500 vacants entre una quarantena d’empreses hoteleres, de càmpings, apartaments, agències de viatges i, també, PortAventura World. És molt satisfactori i un orgull comprovar com tanta gent té interès a treballar al nostre sector”. Cabré ha explicat que “avui tornem a comprovar que la gent té ganes de tornar a treballar al turisme, cal recordar que, actualment, el 90% de les nostres plantilles tenen contracte fix”.

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Mario Basora, ha indicat que “el sector turístic és un dels punters per l’economia del territori i, en paral·lel, un dels que més possibilitats laborals ofereix des dels diversos àmbits que engloba. Per aquest motiu, aquestes prop de 1.500 vacants laborals que ofereixen avui les 40 empreses turístiques presents ens serviran perquè les perspectives de creixement siguin una realitat i es generin de nou les motivacions de treballar en l’entorn del turisme en una situació laboral ja recuperada de la situació viscuda durant la pandèmia de la covid-19”.

Basora també ha afegit que “la formació i l’ocupació son pilars fonamentals de la Cambra de Comerç de Reus. Tot plegat és una oportunitat molt important per cobrir les vacants laborals en el turisme del territori”.

El perfil del demandant de feina al sector turístic és molt divers. Així, a la 6a Jornada hi ha assistit, tant estudiants que volen una feina per a la temporada estival, com també persones de totes les edats a l’atur i en situació de recerca de feina. Els oficis més demandats són: cambrer/cambrera de pisos, personal de manteniment, recepcionista, animadors i tots aquells relacionats amb la restauració, com cambrers o cuiners.

Les 1.500 persones aspirants han estat entrevistades personalment per les empreses que han volgut visitar durant la seva participació en la Jornada i han pogut lliurar el seu currículum al total d’empreses. Cal recordar que aquesta iniciativa es va idear per tal de facilitar i optimitzar el procés de recerca de feina, tant de cara als aspirants, com a les mateixes empreses.

Primera edició del saló TURISMARKET

Cal destacar que, enguany, la Jornada Treballa al Turisme ha coincidit amb la celebració de TURISMARKET, el primer saló per als professionals de l’hostaleria i el turisme de la província de Tarragona organitzat íntegrament des del territori, més concretament, per la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT. Així, Turism TURISMARKET arket se celebra el 19 i 20 de febrer a firaReus Events i presenta l’oferta més completa del sector de l’hostaleria i turisme, posant a l’abast dels professionals tot el necessari perquè puguin fer front als seus projectes empresarials i als nous reptes d’aquest sector en transformació contínua.

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)